Poliisi avasi tulen jalkapallo-ottelussa, katsojat vastasivat samalla mitalla – tilanne taltioitui videolle

Etelä-Afrikan NFD-liigan karsintaottelussa puhkesi täysi kaaos, kun poliisi avasi tulen kohti katsojia. Aiheesta uutisoi iDiski Times.

Orbit College päihitti karsintojen välierissä Usminga Unitedin. Karsintojen voittaja nousee maan kakkosliigaan NFD:hen. Usmingan pettyneet kannattajat alkoivat tappion jälkeen heittää tavaroita kentällä, minkä jälkeen he kaatoivat aidan päästääkseen kentälle.

Poliisi ampui kumiluoteja, jotta saisi hajotettua yleisömassat. Useat katsojat vastasivat samalla mitalla ja alkoivat ampumaan kohti poliiseja. 

Laukaukset eivät aiheuttaneet vakavia vammoja, mutta Usmingan maalivahtivalmentaja joutui hoitotoimenpiteisiin, sillä häneen oli osunut useita esineitä. Etelä-Afrikan jalkapalloliiton puheenjohtaja Kwenzakwakhe Ngwenya oli raivoissaan tapahtuneesta.

– Sanoimme poliisille, että tarvitsemme lisään turvahenkilökuntaa. Arvioimme, että paikalle oli tulossa yli 20 000 henkilö'ää ja sen olisi pitänyt olla merkki, että tarvitsemme lisää henkilökuntaa, Ngwenya sanoi Independent Onlinelle.

Ngwenya lupaa, että väkivaltaisten tapahtumien jälkeen on tulossa rangaistuksia. Hän hämmästyi siitä, että katsojat toivat otteluun aseita. Jalkapalloliitto aikoo järjestää ottelun pelaajille terapiaa. Orbit College kohtaa finaaliottelussa Upington Cityn.

Katso tilanne alta.

Lue myös:

    Uusimmat