Jalkapallolegendalta järkyttävä paljastus Fifan toiminnasta MM-kisoissa – pelaajat laitettiin vuorollaan riisumaan alushousunsa: "Kun ovat nähneet paljaan p****n.."

Jalkapallon ruotsalaislegenda Nilla Fischer paljasti tuoreessa "Jag sa inte ens hälften" -kirjassaan, että kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa tarkastutti jokaisen pelaajan sukupuolen kesken vuoden 2011 MM-kisojen. Aiheesta uutisoi SVT.

Kolmea Päiväntasaajan Guinean pelaajaa syytettiin Saksassa pelatussa MM-turnauksessa, että he eivät olisi naisia. Fifa vaati tapahtuneen jälkeen, että maajoukkueiden tuli todistaa pelaajien olevan naisia. Fischer kertoi, että Ruotsin maajoukkuelääkäri ja naispuolinen fysioterapeutti, joka suoritti itse tarkastuksen, tulivat koputtamaan ruotsalaisen hotellihuoneen ovelle.

– Ymmärrän, mitä minun tulee tehdä ja vedän nopeasti treenihousut sekä alushousut samalla kertaa alas. Fysioterapeutti nyökkää, sanoo kyllä ja katsoo sen jälkeen ovella seisovaa lääkäriä. Kun kaikki joukkueestamme on tarkistettu, eli kun ovat saaneet nähdä paljaan pillun, voi lääkärimme allekirjoittaa nimensä alle, että Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkue koostuu pelkästään naisista, Fischer sanoo kirjassaan.

Tapahtumasarja tuntuu Ruotsin maajoukkueessa 194 ottelua pelanneesta ja kymmenet arvokisat nähneestä Fischeristä edelleen oudolta. 

– Mitä enemmän puhun siitä, niin sitä sairaammalta se tuntuu. Ajattelimme ensin, että se olisi vitsi ja sen jälkeen järkytyimme. Asiat eivät voi mennä näin, Fischer totesi SVT:lle.

Fischer myönsi, että testauksen lopettaminen ei tullut puheenaiheeksi Ruotsin jalkapalloliiton kanssa. 

– He saivat käskyn Fifalta ja en kyseenalaista liittoa (Ruotsin) ollenkaan, he eivät mielestäni hoitaneet asiaa huonosti. He tekivät sen, mitä oli pakko tehdä, Fischer sanoi.

Ruotsin maajoukkueen lääkärinä ensimmäistä kertaa 2011 MM-kisoissa toiminut Mats Börjesson vahvisti, että testit tehtiin Fifan päätöksen seurauksena.

– Todistamme jokaisessa turnauksessa pelaajien olevan naisia ruksaamalla rastin ruutuu samalla tavalla kuin teemme sydänterveyden kohdalla. Se, että se tuli niin nopeasti sinä vuonna ja he vaativat enemmän kuin ruksin, johtui todennäköisesti siitä, että he huomasivat joidenkin huijanneen. Sen jälkeen olemme saaneet ratkaista asian itse, Börjesson kertoi.

Viime joulukuussa uransa päättänyt Fischer voitti maajoukkueessa kaksi MM-pronssia ja olympiahopeaa. Seurajoukkuetasolla hän voitti Mestarien liigan kertaalleen Wolfsburgin paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat