Andi Harianto pelasti pienen vauvansa Indonesian jalkapallotragediassa – myöhemmin odotti riipaiseva näky

1:00
Katso videolta: Tältä stadionilla näytti mellakan puhjettua.

Indonesian jalkapallotragediassa on menehtynyt ainakin 133 ihmistä. Tapahtuneesta selvinnyt Andi Harianto kertoi Al Jazeeralle, että hän menetti vaimonsa ja kaksi tytärtä. 

Arema ja Persebaya Surabaya kohtasivat viime lauantaina Indonesian pääsarjan ottelussa, jossa mellakka puhkesi. Arema hävisi ottelun 2-3 ja tämän jälkeen katsojat ryntäsivät kentälle. Poliisi vastasi ampumalla kyynelkaasua ihmismassojen sekaan.

Tämän jälkeen väkijoukossa puhkesi paniikki ja ainakin 125 ihmistä menetti henkensä jouduttuaan ihmismassojen tallomaksi. Arema-kannattaja Harianto kertoi, kuinka hän menetti suuren osan perheestään.

– Tiesin, että minun piti pelastaa vauvani. Päästin hänet alas katsomosta ja pyysin alla olevia ihmisiä ottamaan hänet kiinni. Sen jälkeen siirryin itse alas hänen luokseen. Vaimoni oli sanonut minulle, että minun pitäisi pitää huolta hänestä, Harianto kertoi.

– Sitten menin takaisin etsiäkseni vaimoani ja kahta tytärtäni. Löysin tyttärieni ruumiit keskiyön aikaan ja vaimoni tuntia myöhemmin, Harianto jatkoi.

The Guardian kertoi, että yksi indonesialainen poliisipäällikkö ja yhdeksän korkeassa virassa olevaa poliisia sai potkut tapahtuman jälkeen. Kansainvälisellä jalkapalloliitolla Fifalla on stadioneille turvallisuusprotokolla, jonka mukaan kyynelkaasua ei saa käyttää areenoilla.

Katso pääkuvan videolta: Tältä stadionilla näytti mellakan puhjettua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja