Mainos

Poliisi ampui pakenevaa autoa - luoti kyydissäolijan pakaraan

Kemin syyttäjä tutkii, onko oululainen poliisipartio syyllistynyt virkavelvollisuuden rikkomiseen, vaaran aiheuttamiseen ja vammantuottamukseen käyttäessään asetta pakenevan ajoneuvon pysäyttämiseksi.

Oulun poliisi sai hälytyksen 26. syyskuuta maanantain vastaisena yönä Kempeleessä ylinopeutta ajavasta autosta. Poliisi yritti pysäyttää varastetuksi ilmoitettua ajoneuvoa, mutta kuljettaja ei noudattanut poliisin antamaa pysähdysmerkkiä vaan jatkoi matkaansa.

Moottoritiellä poliisi asetti tielle piikkimaton, jonka kuljettaja onnistui väistämään ja jatkoi pakomatkaansa. Tämän jälkeen poliisimies yritti pysäyttää auton ampumalla kohti auton takarengasta. Auto ei kuitenkaan pysähtynyt.

Lukuisista pysäyttämisyrityksistä huolimatta poliisi ei tavoittanut autoa ja sen matkustajia. Myöhemmin auton takapenkillä ollut vuonna 1989 syntynyt mies oli hakeutunut sairaalahoitoon ja oli käynyt ilmi, että hän oli ollut kyydissä pakoautossa ja saanut osuman pakaraansa poliisin ampumasta laukauksesta. Tämänhetkisten tietojen mukaan vamma ei ole vakava.

Kemin syyttäjä Kirsi Männikkö tutkii, toimiko oululainen poliisipartio oikein käyttäessään asetta ajoneuvon pysäyttämiseksi. Säännösten mukaan pakkopysäytystilanteessa ei ole edellytyksiä ampuma-aseen käytölle. Asiaa tutkitaan virkavelvollisuuden rikkomisena, vaaran aiheuttamisena sekä vammantuottamuksena.

Tässä vaiheessa epäiltyinä ovat sekä laukauksen ampunut poliisi että hänen partiokaverinsa, joka on toiminut partionjohtajana ja kenttäjohtajana. Esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä poliiseja ole vielä kuulusteltu.

Esitutkinnan arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2012.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.