Poliiseja loukkaantui uusissa mellakoissa Pariisissa

Nuorisojoukkojen rettelöinti alkoi Pariisin esikaupunkialueilla eilen sen jälkeen, kun kaksi nuorta oli saanut surmansa poliisin kanssa sattuneessa kolarissa.

Viikonlopun väkivaltaisuudet ovat saaneet jatkoa Pariisin pohjoisilla esikaupunkialueilla myöhään illalla. Levottomuuksissa loukkaantui viranomaisten mukaan kahdeksan poliisia, joista ainakin kaksi jouduttiin viemään sairaalaan.

Silminnäkijät kertoivat mellakoineen nuorisojoukon heitelleen poliisia paukkupommeilla, mihin poliisi vastasi ampumalla kyynelkaasua väkijoukkoon. Mellakoitsijat myös sytyttivät tuleen ainakin yhden poliisiauton.

Eilen parikymmentä poliisia ja palomiestä loukkaantui samoilla alueilla puhjenneissa nuorisomellakoissa. Mellakoineet nuoret sai raivoihinsa kahden teini-ikäisen kuolema kolarissa, jossa toisena osapuolena oli poliisiauto.

Levottomuuksia oli eilen ainakin neljässä lähiössä. Nuorisojoukot sytyttivät roskalaatikoita ja autoja tuleen, hyökkäsivät poliisiasemille ja ryöstelivät kauppoja. Mellakointi kesti yöllä kuutisen tuntia.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy vetosi tänään yhteiskuntarauhan puolesta.

Poliisin mukaan surmansa saaneet 15- ja 16-vuotiaat nuoret olivat ajaneet varastetulla moottoripyörällä päin poliisiautoa. Nuorilla ei ollut kypärää. Kyseessä ei ollut takaa-ajo, vaan nähtävästi onnettomuus, poliisilähde kertoi.

Pariisissa puhkesi marraskuussa 2005 vakavia lähiömellakoita sen jälkeen kun kaksi nuorta oli kuollut sähköaidasta saamiinsa iskuihin Clichy-Sous-Boisen lähiössä. Nuoret olivat ilmeisesti paenneet poliisia.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat