Mainos

Polarin tulos heikkeni, rakennustoiminta tappiolla

Polar-konsernin tulos heikkeni ensimmäisellä vuosikolmanneksella ja rakennustoiminnan liiketulos muodostui 13 miljoonaa markkaa tappiolliseksi. Polarin tappio ennen varauksia ja veroja nousi 10 miljoonasta markasta 34 miljoonaan markkaan eli 7,6 prosenttiin liikevaihdosta.

Polarin liikevaihto laski tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan tammi-huhtikuussa 444 miljoonaan markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 478 miljoonaa markkaa. Rakennustoiminnan osuus liikevaihdosta oli 301 miljoonaa markkaa ja kiinteistöliiketoiminnan 151 miljoonaa markkaa.

Koko tänä vuonna Polar-konsernin toiminnallinen tulos ei toimitusjohtaja Arto Ihdon mukaa parane viime vuodesta. Velkasaneerauksessa olevan Polarin liikevaihto oli viime vuonna 1 503 miljoonaa markkaa ja tappio ennen varauksia ja veroja 63 miljoonaa markkaa, 4,2 prosenttia liikevaihdosta. Polarin saneerausohjelma vahvistettiin helmikuussa 1994 ja se päättyy vuonna 2001.

Polarilla oli osavuosikatsauksen mukaan huhtikuun lopussa korollista velkaa 2 042 miljoonaa markkaa ja korotonta pitkäaikaista velkaa 1 020 miljoonaa markkaa. Lisäksi konsernin vastuulla oli 212 miljoonaa markkaa velkaa, joka ei sisälly konsernitaseeseen. Ensimmäisen kolmanneksen nettorahoituskulut olivat 31 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.