Mainos

Pokemon go -peliä pelanneen Vernerin, 11, valppaus pelasti heikkoihin jäihin uponneen miehen

Pokemon Go -peli johdatti viime viikolla 11-vuotiaan Vernerin onnettomuuspaikalle Vaajakoskella Jyväskylässä. Verneri Hietalahti oli äitinsä kanssa vielä illan pimetessä kello 20 aikoihin iltakävelyllä. Poika pelasi tapansa mukaan Pokemon-peliä.

– Sitten lähdettiin auton luokse, Verneri istahti auton penkille ja katsahti vielä virtapaikalle Vaajakoskeen, äiti Kaisa Vierola kertaa tapahtumia.

Poika oli nähnyt miehen tumman hahmon kulkevan virtapaikan kohdalla jäällä ja kertoi siitä äidilleen.

Kaksikko oli jäänyt aluksi kauhistelemaan tilannetta, mutta hetken mietittyään he päättivät käydä katsomassa, pääsikö kävelijä perille Naissaaren puolelle. 

– Laitettiin auto uudelleen parkkiin ja lähdettiin kävelemään sitä Vaajavirran reunaa. Sitten kun päästiin ihan lähelle Vaajakosken sulkua, näkyviin tuli ihmishahmo vedessä. Hän pitelee kiinni sulun porteista, Vierola kertaa järkyttäviä tapahtumia.

Verneri soitti hätänumeroon

– Lähdin juttelemaan miehelle, että "onko kaikki hyvin" ja pojalle sanoin, että soittaisi hätänumeroon. Poika alkoi heti soittaa ja kertoi asiallisesti paikan missä olimme ja mitä oli tapahtunut. Mies ei juurikaan jutellut meille, sillä hän taisi olla niin kylmissään, Vierola sanoo.

Hän muisti kesällä havainnensa pelastusrenkaan turmapaikan lähistöllä ja pyysi nyt poikaansa noutamaan sen. 

– Miehen ote oli livennyt Vaajakosken sulun portista, mutta hänen onnistui ottaa kiinni pelastusrenkaasta. Samassa myös pelastuslaitos saapui onneksi paikalle. Poikani vielä ohjasi pelastuslaitoksen työntekijät turmapaikalle, sillä paikka oli hankala, Vierola kertoo.

Mies ehti olla noin varttitunnin vedessä. 

Koulun opetukset päätyivät käytäntöön  

Verneri on äitinsä Kaisa Vierolan mukaan suhtautunut hätätilanteeseen jälkikäteenkin rauhallisesti.

Tietenkin hän on äitinsä mukaan ylpeä siitä, että mies pelastui ja kaksikko on puhunut siitä paljon. Tänä syksynä Vernerin koulussa on opeteltu ensiaputoimintaa hätäpaikalla.

– Tuntuu, että Verneri muisti todella hyvin, mitä pitää tehdä ja miten toimia.

Vierola haluaa muistuttaa vanhempia, että lasten tekemät havinnot arjessa ovat todella tärkeitä ja niihin pitää suhtautua vakavasti.

– Kannattaa pitää silmänsä auki, sillä koskaan ei tiedä, kuka apua voi tarvita. Toisen auttaminen on tärkeää ja aina voi kysyä: Tarvitsetko apua, voinko tehdä jotain?

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.