Mainos

Poikkeuksellinen oikeudenkäynti autofuusiosta USA:ssa

Yhdysvalloissa on alkanut näyttävä auto-oikeudenkäynti. Miljardööri Kirk Kerkorian katsoo saksalaisen Daimler-Benzin johdon harhauttaneen Chryslerin omistajat yhtiöiden fuusion taakse vuonna 1998 puhumalla tasavahvojen yhtiöiden liitosta.

Kerkorianin asianajaja Terry Christensen sanoi osoittavansa oikeudenkäynnissä, että kyseessä on kylmä vanhanaikainen petos. Hänen näkemyksensä mukaan amerikkalaisen autotehtaan omistajat harhautettiin liiton taakse, vaikka todellisuudessa kyse oli yritysvaltauksesta. Christensen hakee Kerkorianin Trancinda-sijoitusyhtiölle yli 1 miljardin dollarin eli runsaan 830 miljoonan euron korvauksia.

Oikeudenkäynnin Wilmingtonissa Delawaressa odotetaan jatkuvan 17:nteen joulukuuta. Oikeuden päätös on luvassa maalis- tai huhtikuussa. Vielä ei tiedetä, milloin DaimlerChryslerin pääjohtaja ja fuusion puuhamies
Jürgen Schrempp todistaa oikeudessa. DaimlerChryslerin johto on useaan kertaan kiistänyt Kerkorianin esittämät syytökset.

Kasinonpidolla rikastunut 86-vuotias Kerkorian on oikeuden kuultava huomenna. Hänellä oli fuusiosta päätettäessä hieman vaille 14 prosenttia Chryslerin osakkeista. Kerkorian lähti hakemaan oikeutta sen jälkeen kun Schrempp sanoi Financial Times -talouslehdessä pyrkineensä siihen, että Chryslerista tulee yksi yksikkö uuteen globaaliin autoyhtiöön. Haastattelu julkaistiin lokakuussa 2000. DaimlerChrysler on menettänyt markkina-arvostaan kaksi kolmasosaa fuusioilmoituksen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.