Lihaksillaan golfmaailmaa hätkäyttänyt pelaaja US Openin kärjessä – puhuu nyt muutoksesta: "Silloin yritin todistaa kaikille"

Bryson DeChambeaulla on kolmen lyönnin johto Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa ennen päätöspäivää.

Bryson DeChambeaun vahvat käsivarret ja muutenkin lihaksikas olemus hätkäyttivät golfmaailmaa muutama vuosi sitten. Kuntosalilla lihasmassaa pumpannut yhdysvaltalainen löi palloa valtavalla voimalla pitkälle, mutta viime aikoina hänen pelinsä on palannut perinteisempään suuntaan.

– Kun ajattelen kolme vuotta taaksepäin, moni asia on muuttunut. Silloin yritin todistaa kaikille, kuka olen. En tehnyt sitä oikealla tavalla, DeChambeau kertoi noustuaan johtoasemaan miesten golfkauden kolmannessa arvoturnauksessa.

DeChambeau panostaa nyt tarkkuuteen ja major-kilpailujen voittamiseen. Hän tavoittelee sunnuntaina uransa toista golfin Yhdysvaltain avointa mestaruutta. DeChambeaulla on kolmen lyönnin johto kolmikkoon Matthieu Pavon, Rory McIlroy ja Patrick Cantlay.

Kolmannen kierroksen 67 lyönnillä pelannut DeChambeau voi nousta toiseksi LIV-kiertueen pelaajaksi, joka yltää arvovoittoon. Saudirahoitteisen kiertueen pelaajista Brooks Koepka voitti viime vuonna PGA-mestaruuskilpailun.

DeChambeau, 30, juhli US Openin voittoa neljä vuotta sitten. Toista voittoyritystä edisti, että lauantain kierroksella Pinehurstin kentällä hän erottui etenkin hyvillä puteillaan.

– Yritän pelata tylsää golfia, lyödä pallot keskelle viheröitä ja antaa itselleni mahdollisuuksia, DeChambeau sanoi.

Maailmanlistan ykkönen, yhdysvaltalainen Scottie Scheffler on peräti 13 lyönnin päässä kärjestä. Yleensä tyynesti käyttäytyvä Scheffler turhautui kierroksen aikana, mikä näkyi muun muassa avauslyöntimailan iskemisestä voimalla maahan.

– Golf on joskus henkistä kidutusta, erityisesti US Openissa, Scheffler sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat