Tiger Woods teki historiaa Mastersissa – ykkössuosikki poikkeuksellisten kotipaineiden alla

Tiger Woods teki Masters-historiaa selvittämällä cutin eli tiensä viikonlopun kierroksille Augustassa perjantaina. Yhdysvaltalainen golflegenda on nyt päässyt jatkokierroksille 24 perättäisessä Masters-turnauksessa.

Viisinkertainen Masters-voittaja Tiger Woods ei ole perjantain jälkeen lähellä kärkeä, mutta vuoden 2021 auto-onnettomuutensa ja viimevuotisen nilkkaleikkauksensa jälkeen jo viikonlopun kierroksille selviytyminen yhteensä 60 kilpailijan joukossa on legendalle iso voitto.

Kukaan ei ole Mastersin historiassa yltänyt 24 peräkkäiseen cutiin ennen tätä. 23 kertaa putkeen jatkokierroksille olivat Woodsin lisäksi yltäneet vain Gary Player ja Fred Couples. 48-vuotiaan Woodsin nälkä ei ole kuitenkaan vielä tyydytetty.

– Tämä tarkoittaa, että minulla on mahdollisuus viikonloppuna. Olen täällä. Minulla on mahdollisuus voittaa tämä golfturnaus, Woods täräytti Reutersin mukaan.

Woods on avauskierrosten jälkeen tuloksessa yksi yli parin, kun kärkisijoja miehittävät Scottie Scheffler, Bryson DeChambeau ja Max Homa tuloksella kuusi alle parin.

Homa pelasi Woodsin kanssa samassa lähdössä.

– Oli hauskaa nähdä paikan päällä kaikkien niiden clichéiden ja vanhojen tarinoiden toteutuvan, kun hän vain rouhi tuloksen kasaan, Homa kertoi.

Perjantaina urakoitiin 23 reikää, kun torstain avauskierros oli jouduttu keskeyttämään ennenaikaisesti olosuhteiden vuoksi. Tuuli kiusasi pelaajia myös perjantaina.

– Se oli pitkä päivä, Woods puhalteli.

Viikonloppuna ennakkosuosikin viittaa kantaa vuonna 2022 voittajan vihreän takin päälleen pukenut Scottie Scheffler, joka pelaa poikkeuksellisten paineiden alla. Hänen vaimonsa Meredith on viimeisillään raskaana. 

Maailman ykköspelaaja Scheffler on ilmoittanut lähtevänsä turnauksesta välittömästi, jos saa uutisen synnytyksen alkamisesta.

– Tämä on jännittävää aikaa, ja onneksi hän on yhä kotona ja voi hyvin, olemme siitä niin kiitollisia, Scheffler kertoi perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat