Tähtipelaajalta tolkuton ennätyssuoritus – toimittaja prässäsi kipeästä aiheesta suorassa lähetyksessä: "Älä tee tuota"

Yhdysvaltalaisgolfari Bryson DeChambeau kirjasi sensaatiomaisen 58 lyönnin kierroksen varmistaessaan LIV-kiertueen osakilpailuvoiton Yhdysvaltojen Länsi-Virginiassa sunnuntaina. 

DeChambeau taituroi 58 lyönnin ennätyksen neljäntenä pelaajana golfin huipputason kisoissa. Aiemmin tähän ovat yltäneet vain Jim Furyk (2016) PGA-kiertueella sekä Ryo Ishikawa (2010) ja S.H. Kim (2021) Japanin kiertueella.  

Vuoden 2020 U.S. Open -voittaja DeChambeau, 29, tähtäsi kierroksella 13 birdietä, näistä neljä peräkkäin lopussa. Hän kruunasi suorituksensa vajaan 11 metrin mittaisella birdie-putilla (video alla).   

– Voi hyvä luoja! Uskotko tuota? DeChambeau karjaisi upotettuaan hirmuputtinsa. 

– Tämä on todennäköisesti golfurani upein hetki, ensimmäisen voittonsa LIV-kiertueella ottanut DeChambeau iloitsi ESPN:n mukaan

DeChambeaun lopputulos oli -23 ja hän voitti kisan kuuden lyönnin erolla Mito Pereiraan. Hän tienasi ykkössijasta neljä miljoonaa dollaria eli noin 3,6 miljoonaa euroa.

– Olen sanaton. Olen tehnyt pitkään ja kovasti töitä, ja tiesin, että jossain vaiheessa eteeni tulee jotain erityistä. Tänään tuntui, että onnistun kaikessa. 

DeChambeau isä Jon kuoli munuaissairauteen viime marraskuussa 63 vuoden iässä. Golfari olisi selvästi halunnut välttää kysymykset isästään, mutta toimittaja prässäsi voittajaa sinnikkäästi kipeästä aiheesta kisan jälkeen. 

– Älä tee tuota, tunteikas DeChambeau totesi haastattelijalle useampaan kertaan.

– Hän olisi varmasti ylpeä. Hän oli mukanani koko kierroksen ajan, se on selvää, DeChambeau sanoi lopulta.

DeChambeaulla oli loistava sauma alle 60 lyönnin kierrokseen PGA-kiertueen kisassa kaksi vuotta sitten, mutta hän epäonnistui birdieputeissa kahdella viimeisellä väylällä. Tuolloin tulokseksi jäi 60.

Ammattilaisgolfin ennätys, 57 lyöntiä, on David Careyn nimissä. Hän onnistui tässä alemman tason Cervino Open -turnauksessa vuonna 2019. 

Lue myös:

    Uusimmat