Donald Trumpin häikäilemättömistä golfhuijauksista tehty kirja: "Golf on kuin pyöräilyshortsit, se paljastaa paljon miehestä"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tunnettu innokkaana golfin harrastajana. Uutuuskirja paljastaa, että Trump on täysin häikäilemätön vallankäyttäjä golfissakin. 

Oletko joutunut golfkierroksella samaan "flaittiin" huijarin kanssa? Sellaisen, joka tiputtelee vahingossa ylimääräisiä palloja taskusta tai potkii salaa palloa eteenpäin? Tai jopa ottaa tahallaan uusintalyöntejä, eikä laske niitä mukaan?

Jos olet pelannut golfia Donald Trumpin kanssa, voit vastata kyllä. 

Sports Illustratedin ex-urheilutoimittaja Rick Reilly kirjoitti Trumpin suhteesta golfiin kirjassaan "Commander in Cheat: How Golf Explains Trump". 

– Kun sanoo, että Trump huijaa, on sama kuin sanoisi, että Michael Phelps ui, Reilly kirjoittaa. 

– Hän huijaa korkeimmalla tasolla. Hän huijaa, kun ihmiset katsovat ja silloin, kun ihmiset eivät katso. 

Reilly on itsekin pelannut golfia Trumpin kanssa. Hän on haastatellut kirjaan useita Trumpin kanssa pelanneita "kohtalontovereita", sekä ammattilaisia että amatöörejä. 

Trump ilmoittaa tasoituksekseen todella kovan lukeman, 2,8. Se ei kuitenkaan vastaa pelin todellista tasoa. Hän on muun muassa nimennyt itsensä kisojen voittajaksi, vaikkei ole osallistunut koko kilpailuun. 

– Jos Trumpin tasoitus on 2,8, Kuningatar Elisabeth on seiväshuppääjä, Reilly kuittaa. 

– Tuollainen huijaaminen on pahinta, mitä voi tehdä. Se on kuin dopingrikkomus, eli joku parantaa keinotekoisesti suoritustaan, Suomen Golfliiton sääntöasiantuntija Mika Wikström sanoi Helsingin Sanomissa. 

New York Post nimitti otsikossaan Trumpia maailman pahimmaksi huijariksi. 

Kirjassa muiden muassa näyttelijä Samuel L. Jackson sai havaita Trumpin tavat yhteisellä kierroksella. 

– Näimme selvästi, että hän löi pallon järveen. Caddie tuli kertomaan, että pallo löytyi, Jackson kertoo kirjassa. 

Vieläkin hämmentävämpää on toisten pelin sabotointi. ESPN:n jalkapallokommentaattori Mike Tirico löi elämänsä lyönnin viheröin tuntumaan, mutta Trump kävi heittämässä pallon bunkkeriin. 

Golfautolla viheriöllä

Huijaamisen lisäksi Trump suhtautuu epäkunnioittavasti muihinkin golfetiketteihin. Hän muun muassa ajaa golfautolla viheriöllä, eikä hän riisu lippalakkia kätellessään. 

Trumpilla on kuitenkin kenttiä, joissa huijata. Hän omistaa 14 kenttää, ja hänen nimensä on vielä viidessä kentässä. Jotta paketti olisi täydellinen, Trump on vääristellyt kenttien saamia luokituksia golfoppaissa. 

– Golf on kuin pyöräilyshortsit, se paljastaa paljon miehestä, Reilly kirjoittaa. 

Alla olevalla videolla alligaattori golfkentällä. 

2:18


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja