Poikasta toivova homopingviinipari ryösti kokonaisen pesän – tästä syystä yrityksen epäillään päättyvän pettymykseen

Hollantilaisessa Dierenparkin eläintarhassa asustelevat homopingviinit haluavat niin kovasti tulla vanhemmiksi, että ne ovat turvautuneet kepulikonsteihin. Asiasta kertoo Daily Mail.

Jo viime vuoden marraskuussa samansukupuolinen pingviinipari varasti toisten lintujen munan. Siitä ei kuitenkaan kuoriutunut poikasta. Nyt homopariskunta on ryöstänyt kokonaisen pesän. 

Dierenparkin eläintarhassa elää 17 pingviiniä. Kyseinen koiraspari on johtavassa asemassa. Jokaisella pingviiniparilla on oma suojapaikkansa, mutta nyt homopingviinit ovat mielivaltaisesti vallanneet itselleen toisen asumuksen. Tällä hetkellä perheenlisäystä toivovat ryöstelijät hautovat munia ja etsivät ruokaa vuoroissa.

Eläintarhan pitäjät epäilevät, että tämäkin homopingviiniparin yritys saada jälkeläistä on tuhoon tuomittu, sillä anastetut munat eivät ole hedelmöitettyjä. Anastettu pesä kuului lesbopingviiniparille. Todennäköisesti ryöstöretki siis päättyy kaksinkertaiseen tragediaan.

Homopingviinipari valtasi itselleen pesän. Voit selata kuvia oikeasta reunasta. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Samansukupuoliset pingviiniparit melko yleisiä

Homoseksuaalisuus on melko yleistä pingviineillä. Homoseksuaaliset eläimet saattavat ryöstää muilta jälkikasvua itselleen. 

Esimerkiksi vuonna 2018 tanskalaisessa eläintarhassa elävä homopingviinipariskunta ”kidnappasi” todennäköisesti hylätyksi luulemansa poikasen. Lopulta poikanen palautettiin biologisille vanhemmilleen ja homoparille annettiin oma muna.

Oman munansa on saanut myös berliiniläinen homopingviinipariskunta. Skipper ja Ping saivat viime vuonna hautoakseen hylätyn munan – aiemmin ne olivat harjoitelleet kivellä – mutta siitä ei koskaan kuoriutunut poikasta.

Toisinaan homopingviinejä myös onnistaa. Elokuussa espanjalaisessa eläintarhassa asuva naaraspari sai esikoisensa, jonka ne hautoivat adoptoidusta munasta, kertoo New York Post. Onnistuneita tarinoita on kuultu myös Australiasta, Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista.

Lue myös:

    Uusimmat