Julkkispari Skipper ja Ping hautoo vauvaa – Berliinin homopingviiniparin pitkäaikainen haave saattaa toteutua

Kansainvälinen julkkispariskunta Skipperin ja Pingin pitkäaikainen haave toteutuu. Homoseksuaalille kuningaspingviinipariskunnalle annettiin muna Berliin eläintarhassa.

Huhtikuussa Hampurista Berliiniin saapuneet Skipper ja Ping ovat jo pitkään haikailleet perheenlisäystä. Berliinin eläintarhasta kerrotaan pariskunnan hautoneen kiviä ja jopa kaloja vauvakuumeessaan.

Nyt laajaa julkisuutta saanut homopari sai hautoakseen oikean munan, kun niille annettiin pingviiniäidin heinäkuussa hylkäämä muna.

Pariskunta tiesi heti, mitä tehdä munalle – olivathan pingviinit harjoitelleet hautomista kivien suosiollisella avustuksella.

Jos kaikki menee odotusten mukaan, pariskunnalle syntyy pienokainen syyskuun alussa. Se olisi ensimmäinen kerta, kun Berliinin eläintarhassa syntyisi pingviini kahdelle isälle.

Yksi pingviini, kaksi isää

Täysin tavattomia samaa sukupuolta olevat pingviinipariskunnat eivät ole. Berliinissäkin niitä on nähty aiemmin.

Monet homopingviinipareista ovat myös saaneet kokea vanhemmuuden. Sydneyn Sea Lifessa Sphen ja Magic saivat viime vuonna vanhempiensa mukaan nimetyn Sphengic-pienoisen.

Lontoolaispariskunta Ronnie ja Reggie kasvatti yhdessä vuonna 2015 syntyneen Kytonin.

New Yorkin Central Park Zoossa vuonna 1998 rakastuneet Silo ja Roy kasvattivat Tango-nimisen poikasen. Pariskunta erosi vuonna 2005 Silon löydettyä uuden kumppanin Scrappy-nimisestä naaraasta.

Lue myös:

    Uusimmat