Mainos

Pohjola osti Salaman osakekannan

Vakuutusyhtiö Pohjolan suuri rakenneuudistus nytkähti tänään eteenpäin. Pohjola ilmoitti iltapäivällä ostaneensa Henkivakuutusosakeyhtiö Salaman osakekannan. Tänään otettiin myös käyttöön sosiaali- ja terveysministeriön hyväksymä uusi yhtiöjärjestys.

Pohjola jätti jo huhtikuussa ministerille lain mukaisen ilmoituksen aikomuksesta hankkia Salaman osakkeet. Ilmoituksen käsittely on vielä ministeriössä kesken. Samaten ministeriö selvittää edelleen erillisen vahinkovakuutusyhtiön perustamiseen liittyviä kysymyksiä.

Salaman osakekannasta siirtyi kaupoilla 99 prosenttia Pohjolalle. Myyjinä olivat Suomi, Ilmarinen ja A-Vakuutus. Kauppahinta oli 578,2 miljoonaa markkaa. Kauppojen jälkeen Pohjola omistaa Salaman kokonaan.

Ministeriön hyväksymä Pohjolan uusi yhtiöjärjestys poistaa yhtiöltä hallintoneuvoston. Siinä on ollut lähes 30 edustajaa.

Vakuutusosakeyhtiö Pohjolaan jää kotimainen jälleenvakuuttaminen, jonka osuus vakuutuskannasta on vain alle 10 prosenttia. Alunperin Pohjolasta oli tarkoitus tehdä puhdas omistusyhtiö eli holding-yhtiö, mutta ministeriö vaati jo keväällä Pohjolaa muuttamaan suunnitelmaa, koska viranomaisilla ei olisi ollut laillista oikeutta valvoa omistusyhtiötä kuten vakuutusyhtiötä.

Suomesta ei enää uusia vakuutuksia

Tänään tuli voimaan myös muita rakenneremonttiin kuuluvia hankkeita. Ensinnäkin ryppääseen kuuluva, mutta vakuutuksenottajien omistama henkiyhtiö Suomi lopetti uusien vakuutusten myynnin. Se keskittyy olemassa olevien vakuutusten hoitoon.

Sen sijaan henkiyhtiö Salama aloitti henkivakuutusten myynnin myös yksityisille henkilöille. Tähän saakka se on hoitanut vain yritysten vakuutuksia. Myös Suomi on aikomus sulauttaa myöhemmin Salamaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.