Mainos

Pohjola luopuu Skandiasta

Pohjola on vahvistanut, että If-sovintosopimuksen seurauksena Pohjolan ja sen pääomistajien nykyinen Skandia-omistus päättyy. Tiedotteen mukaan osakkeiden myynti tapahtuu myyjäosapuolille sopivana ajankohtana.

Skandia on lupautunut antamaan kaiken tukensa sen varmistamiseksi, että osakekauppa tapahtuu asianmukaisella tavalla, tiedotti Pohjola. Lisäksi tiedotteessa korostettiin, että If-kiistassa syntyi lopulta sovinto hyvässä yhteisymmärryksessä osapuolten välillä.

Yhtiöt kertoivat perjantaina päässeensä sovintoon yhteispohjoismaista If-vahinkovakuutusyhtiötä koskeneessa kiistassaan. Samalla ne ilmoittivat, että eivät aio paljastaa sovintoratkaisun yksityiskohtia. Pohjola antoi kuitenkin sopimuksesta lisätiedotteen, kun ruotsalainen talouslehti Dagens Industri kirjoitti tänään, että Pohjola sekä Ilmarinen ja Suomi aikovat myydä kymmenen prosentin osuutensa Skandiasta.

Osuuden arvo on yli 25 miljardia kruunua (noin 18 miljardia markkaa). Lehden mukaan If-sovun taustalla saattaa olla sopimus, jonka mukaan Pohjola luopuu Skandia-omistuksestaan ja maksaa Storebrandille rahallisen korvauksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.