Mainos

Pohjoismaiden pääministereitä Maarianhaminaan

Neljän Pohjoismaan eli Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan pääministerit tapaavat maanantaina ja tiistaina Maarianhaminassa pidettävässä Pohjolan sosiaalidemokraattien järjestämässä Itämeri-konferenssissa.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) alustaa huomenna aiheesta turvallisuus, demokratia ja yhdentyminen Pohjois-Euroopassa. Samasta aiheesta puhuu myös Ruotsin pääministeri Göran Persson.

Tanskan pääministeri Poul Nyrup Rasmussen ja Norjan pääministeri Thorbjörn Jagland puhuvat aiheesta työllisyys, kasvu ja hyvinvointi Pohjois-Euroopassa.

Konferenssiin osallistuu myös joukko muiden Itämeren-maiden vaikuttajia. Saksaa edustaa maan sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja Rudolf Scharping ja myös Venäjältä on tulossa edustus.

Puhujien joukossa ovat myös mm. sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre Suomesta, puolustusministeri Hans Haekkurup Tanskasta ja elinkeinoministeri Anders Sundström Ruotsista. Virosta konferenssissa puhuu puheenjohtaja Anders Tarand, Liettuasta puheenjohtaja Aloyzas Sakalas. EU-komissiota edustaa komissaari Erkki Liikanen.

Kokous päättyy tiistaina yhteenvetoihin, jotka tekevät Ruotsin ulkoministeri Lena Hjelm-Wallén ja Pohjolan sosiaalidemokraattien yhteistyöjärjestön Samakin Itämeri-työryhmän puheenjohtaja Ulf Sundqvist Suomesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.