Mainos

Pohjoismaiden neuvosto tukee Tanskaa

Pohjoismaiden neuvosto tukee Tanskaa kiistassa, johon maa on joutunut Venäjän kanssa. Venäjä on protestoinut voimakkaasti sitä, että Tanskan hallitus ei estänyt yksityisen Tshetshenia-konferenssin järjestämistä Kööpenhaminassa alkuviikosta.

Pohjoismaiden neuvosto korostaa tänään antamassaan kannanotossa, että kokoontumisvapaus ja ilmaisunvapaus ovat demokraattisen yhteiskunnan perusoikeuksia eikä yksikään pohjoismainen tai demokraattinen hallitus voi sivuuttaa niitä ja estää laillisen kokouksen järjestämistä.

Neuvoston puheenjohtajiston nimissä annetussa kannanotossa todetaan myös, ettei näitä perusoikeuksia saa käyttää demokratian vastustamiseen tai terrorismin edistämiseen.

-Tanskan hallitus on toiminut näiden periaatteiden mukaisesti, kannanotossa sanotaan. Samalla Pohjoismaiden neuvosto tuomitsi ankarasti Moskovan viimeviikkoisen terroriteon ja vakuutti, että Pohjoismaat pyrkivät edelleenkin määrätietoisesti vastustamaan kaikkea terrorismia.

Tanskan ulkoministeri Per Stig Möller peruutti tänään saapumisensa Pohjoismaiden neuvoston kokoukseen Helsinkiin. Syyksi ilmoitettiin EU:n puheenjohtajuuteen liittyvät kiireet ja muut velvollisuudet.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.