Mainos

Pohjoiskorealainen suurlähettiläs loikkasi?

Pohjois-Korean Egyptin-suurlähettiläs Jang Seung-gil on lähtenyt asemapaikastaan kolmanteen maahan, kertoi Etelä-Korean ulkoministeriön edustaja aamulla. Suurlähetystön virkailijat kuitenkin kiistivät tiedon tuoreeltaan. Myöhemmin Etelä-Korean televisio väitti, että lähettiläs on jo Yhdysvalloissa.

Etelä-Korean mukaan suurlähettilään poistuminen ei liittynyt hänen virkatehtäviinsä. Egyptin lähetystön muuan virkailija sanoi, että lähettiläs on sisällä lähetystössä. Toinen virkailija oli sanonut eilen, että suurlähettiläs on matkoilla.

Etelä-Korean ulkoministeriön mukaan 49-vuotias Jang Seung-gil on ollut kadoksissa useita päiviä. Mikäli tieto loikkauksesta pitää paikkansa, kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pohjoiskorealainen suurlähettiläs lähtee vapaaehtoisesti maanpakoon.

Myös Jang Seung-gilin veli Jang Seung-ho on perheineen ollut kadoksissa useita päiviä, ja eteläkorealaiset lehdet ounastelevat hänenkin loikanneen. Jang Seung-ho työskentelee Pohjois-Korean Pariisin-lähetystössä.

Loikkarit Yhdysvalloissa?

Myöhemmin tänään Etelä-Korean televisio kertoi, että molemmat veljekset perheineen ovat jo Yhdysvalloissa. Maan ulkoministeriö ei kuitenkaan kommentoinut väitettä, vaan sanoi ainoastaan Yhdysvaltojen pystyvän vahvistamaan tai kumoamaan tiedon.

Loikkarisotilas tahtoo kotiin

Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan tänään tullut sotilas haluaa palata takaisin kotimaahansa, ilmoitti Etelä-Korean puolustusministeriö.

22-vuotias sotilas on viranomaisten mukaan hyvässä kunnossa. Hän kertoi ensin loikanneensa, mutta ilmoitti myöhemmin haluavansa palata takaisin kotimaahansa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.