Mainos

Pohjois-Suomessa lumivyöryjen vaara

Tunturialueiden lumisateiden vuoksi ihmisen aiheuttamat lumivyöryt ovat todennäköisiä huomenna. Ilmatieteenlaitoksen Rovaniemen sääpalvelun päällikkö kertoo MTV:n uutisille, että lumivyöryvaara koskee vain luonnonrinteitä.

Lumivyöryvaara Pohjois-Suomen tunturialueilla on kohonnut. Ilmatieteen laitoksen mukaan lumivyöryjen riski kasvaa huomenna Ylläs-Levin ja Ounas-Pallaksen tunturialueilla lumisateiden vuoksi.

Alueille ennustetaan huomattavaa lumivyöryvaaraa, jolloin ihmisen aiheuttavat lumivyöryt ovat todennäköisiä.

Ilmatieteenlaitoksen Rovaniemen sääpalvelun päällikkö Jukka Julkunen kertoo MTV:n uutisille, että lumivyöryvaara ei koske hiihtokeskusten valvomia hoidettuja rinteitä, vaan ainoastaan luonnorinteitä.

- Yleensä hiihtokeskuksen henkilöstö tietää ne alueet, missä lumivyöryjä voi olla tai syntyä, tai mitkä on niitä tunnettuja paikkoja, missä lumivyöryjä on havaittu aikaisemmin. Meidän lumivyöryennusteet kohdistuvat vain luonnonrinteille.

Vältä luonnonrinteitä

Julkunen neuvoo välttämään yksin vyöryherkille rinteille menemistä.

- Yksin tuommosille jyrkille, vyöryherkille rinteille ei pidä mennä, vaan aina kaveri mukana, ja lisäksi olis hyvä jättää tieto, että missä liikkuu. Ja yleensä niin kokeneen kaverin kanssa, tai semmosen ihmisen kanssa, joka tuntee paikat, ja on kokenut myöskin jyrkillä rinteillä liikkumisen.

Tällä hetkellä kaikilla tunturialueilla on kohtalainen lumivyöryvaara.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.