Pohjois-Savossa todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa – alueella tartuntoja viimeksi noin kaksi kuukautta sitten

Kasvomaskeista voi koitua merkittävä menoerä vähävaraisille perheille – MTV kysyy, kuinka huolestuttava tilanne on 4:43
Katso video: Kasvomaskeista voi koitua merkittävä menoerä vähävaraisille perheille – MTV kysyy, kuinka huolestuttava tilanne on

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä on todettu 4.–5. elokuuta kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Koronavirustartunnat on todettu kahdella noin 30-vuotiaalla henkilöllä, jotka ovat lieväoireisia ja kotikaranteenissa. Tartuntaketjujen selvittäminen on käynnissä. 

Pohjois-Savossa todettiin edellisen kerran koronavirustartunta touko-kesäkuun vaihteessa. Valtakunnallisesti, etenkin HUSin alueella, tartuntamäärät ovat olleet kasvussa heinäkuun puolivälin jälkeen.

– Tämä oli odotettavissa nyt, kun rajoituksia on purettu ja liikkuvuus on huomattavasti lisääntynyt, Kuopion yliopistollisen sairaalan infektioylilääkäri Irma Koivula totesi yliopistollisen sairaalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Koivulan mukaan tilannetta on tärkeä seurata alueellisesti ja valtakunnallisesti.

– Monilla alueilla ei ole ollut tapauksia pitkään aikaan, mutta niitä alkaa ilmaantua yksittäisinä tapauksina tai pieninä rypäinä. Tällaisessa tilanteessa epidemian etenemisen tukahduttaminen heti alkuunsa onnistuu parhaiten, kun testeihin mennään ja pääsee ilman kynnystä. Viive altistuneiden jäljittämisessä ei saa olla pitkä, Koivula painottaa.

Testaamisen ja jäljittämisen lisäksi olennaista koronaviruksen torjunnassa on, että kansalaiset noudattavat hygieniaohjeita ja pitävät turvavälejä.

Lue myös:

    Uusimmat