Mainos

Pohjois-Pakistaniin tarvitaan nopeasti lisää kamiinoita

Sään kylmeneminen vaikeuttaa Pakistanin järistysalueen kodittomien tilannetta entisestään. YK:n mukaan miljoonat kodittomat tarvitsevat alueella pikaisesti kaasua, petrolia ja kamiinoita.

Pohjois-Pakistanin maanjäristysalueelle odotetaan lähipäivinä lumisateita. YK:n avustusjärjestöt kiirehtivät sään heiketessä avun saamista Himalajalle, ennen kuin lisää ihmisiä kuolee kylmyyteen.

YK on varoittanut toistuvasti, että maanjäristyksen uhrimäärä kasvaa nykyisestä 73 000:sta, ellei talveen varauduta. Miljoonat kodittomat tarvitsevat kaasua, petrolia ja kamiinoita.

- Meidän on keskityttävä nyt seuraavaan suureen ongelmaan, joka on lämmitys, totesi YK:n belgialainen avustustyöntekijä Jan Vandemoortele.

Vandemoortele korosti, että teltat eivät yksistään riitä auttamaan taivasalle jääneitä ihmisiä, vaan niitä pitää pystyä jollakin tavalla myös lämmittämään.

Kirkon ulkomaanapu lähetti torstaina Suomen valtion lahjoittamia talvitelttoja ja kamiinoita maanjäristyksen uhreille. Lastin arvo oli arviolta 900 000 euroa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.