Mainos

Pohjois-Korea ylisti johtajaansa

Pohjois-Korean viralliset tiedotusvälineet ylistivät tänään maata johtavaa Kim Jong Iliä siitä, että Kim on tehnyt Pohjois-Koreasta sotilasmahdin. Virallinen puoluelehti Rodong Sinmun sanoi, että Kim "on tehnyt armeijasta ja kansasta yhden maailman vahvimmista", samalla lehti viittasi Kimiin ensimmäistä kertaa suoraan maan virallisena johtajana.

Artikkelissa ei viitattu suoraan Pohjois-Korean maanantaina tekemään ohjuskokeeseen. Pohjois-Korea koelaukaisi maanantaina kaksivaiheisen ballistisen ohjuksen, jonka toinen osa lensi Japanin alueen yli ja putosi Tyyneenmereen.

Japanin lehdistö vaati tänään Pohjois-Koreaa lopettamaan ohjusten kehittämisen, käyttöönoton sekä viennin.
-Meidän täytyy painostaa esimerkiksi Lähi-Idän maita etteivät ne ostaisi Pohjois-Korealta ohjuksia, tai meidän täytyy lakkauttaa Pohjois-Korean taloudellinen tuki, sanoi Sankei Shimbun -lehti.

Lehti vaati Japania myös lisäämään pelotettaan ja valmistamaan oman ballistisen ohjuspuolustusjärjestelmän, mutta totesi, että Pohjois-Korean ballistinen ohjuskoe oli "liian lyhytnäköisesti" tehty. Pohjois-Korea valmistautuu nimittämään johtajansa Kim Jong Ilin virallisesti maan presidentiksi lähipäivinä.

"Japani huolestunut tarpeettomasti"

Pohjois-Korea rikkoi hiljaisuutensa ja sanoi tänään Japanin huolestuneen turhaan ohjuskokeesta. Pohjois-Korean virallinen keskusuutistoimisto KCNA kertoi tänään, että Pohjois-Korea suoritti ballistisen ohjuskokeen maanantaina ja sanoi, että Japanin viranomaiset ja poliitikot tekevät tarpeettomia huomautuksia Pohjois-Koreasta. KCNA ilmoitti, että Japani aiheuttaa tarpeetonta hälyä aiheesta, joka kuuluu Pohjois-Korean itsemääräämisvallan alle.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.