Mainos

Pohjois-Korea uhkasi vastatoimilla

Pohjois-Korea vastustaa USA:n ja Etelä-Korean yhteisiä sotaharjoituksia. Maa on myös vaatinut, että Yhdysvallat vetää Etelä-Koreassa olevat 30 000 sotilastaan.

Pohjois-Korea on uhannut voimakkailla vastatoimilla, jos Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittavat suunnitellut sotaharjoitukset tässä kuussa. Pohjois-Korean mukaan harjoitusten toteutuminen voi johtaa sovitun ydinasesopimuksen purkautumiseen.

Etelä-Korean ulkoministeri Song Min Soon ilmoitti, että sotaharjoitukset järjestetään 20.-31. tätä kuuta, niin kuin oli aiemmin päätetty.

Amerikkalaiset ja eteläkorealaiset joukot pitävät vuosittain yhteiset sotaharjoitukset. Tänä vuonna ne osuvat Koreoiden johtajien hupputapaamisen aikaan. Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin on määrä tavata Etelä-Korean presidentti Roh Moo Hyun Pjongjangissa 28.-30. tätä kuuta. Maiden ensimmäinen huippukokous oli vuonna 2000.

Pohjois-Korea on sulkenut plutoniumia tuottavan Yongbyonin ydinreaktorin, kuten Kiinassa käydyissä kuuden maan neuvotteluissa on sovittu. Pohjois-Korea on vaatinut, että Yhdysvallat vetää Etelä-Koreassa olevat 30 000 sotilastaan.

Amerikkalaissotilaita on ollut Etelä-Koreassa vuosien 1950-53 Korean sodan jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.