Mainos

Pohjois-Korea torjuu neuvottelut ydinasekiistasta

Pohjois-Korea ei halua neuvotella maan kiistanalaisista ydinasehankkeista. Neuvottelujen käynnistäminen oli esillä Pohjois- Korean ja Etelä-Korean hallitusten neuvotteluissa Pjongjangissa. Pohjois-Korean edustajan mukaan ydinasekiistan ratkaisu riippuu Yhdysvalloista.

-


Pohjois-Korea on jälleen torjunut esityksen monenkeskisistä neuvotteluista, joissa käsiteltäisiin maan kiistanalaista ydinasehanketta. Neuvottelujen käynnistäminen oli esillä Pohjois- ja Etelä-Korean hallitusten kahdenkeskisissä neuvotteluissa, jotka alkoivat keskiviikkona Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Pohjois-Korean edustajan Kim Ryong-Songin mukaan ydinasekiistan ratkaisu riippuu yksinomaan Yhdysvalloista. Kuuden maan neuvotteluyritys päättyi tuloksettomana elokuussa.

Koreoiden lisäksi neuvotteluihin osallistuivat Yhdysvallat, Kiina, Japani ja Venäjä. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell ilmoitti viime viikolla maansa valmistelevan nyt esitystä turvatakuista, joiden toivotaan tyydyttävän Pohjois-Koreaa.

Pohjois-Korea on asettanut turvatakuun ehdoksi ydinaseohjelmansa purkamiselle, koska se uskoo Yhdysvaltain valmistelevan hyökkäystä sitä vastaan. Yhdysvallat on kiistänyt hyökkäysaikeet.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.