Mainos

Pohjois-Korea heristelee sormeaan Yhdysvaltain sotaharjoituksille – väläyttää uuden kylmän sodan mahdollisuutta

Pohjois-Korea sanoo, ettei sillä ole kiinnostusta jatkaa ydinasekeskustelua, ellei Yhdysvallat lopeta "laajenevia vihamielisiä sotilaallisia toimia".

Pohjois-Korean ulkoministeriö ilmaisi torstaina tyytymättömyyttään Yhdysvaltain viimeaikaisiin keskimatkan risteilyohjusten testauksiin ja aikeisiin lähettää hävittäjälentokoneita alueelle. Ulkoministeriön edustaja sanoi, että Yhdysvaltain toimet ovat vaarallisia ja voivat "laukaista uuden kylmän sodan"

– Tämä pakottaa meidät punnitsemaan realistisia tapoja siirtää huomiomme enemmän fyysisen pelotteen vahvistamiseen, ulkoministeriön edustaja sanoi Pohjois-Korean valtion media KCNA:lle.

– Meitä ei kiinnosta dialogi, jos siihen liittyy samanaikaisesti sotilaallisia uhkia, ulkoministeriön edustaja sanoi.

Johtajien eripura torppasi keskustelut

Maiden väliset keskustelut ovat olleet käytännössä jäissä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin helmikuussa Hanoissa Vietnamissa. Tapaaminen päättyi johtajien erimielisyyksiin.

Kaksikko tapasi jälleen kesäkuussa demilitarisoidulla vyöhykkeellä Koreoiden rajalla. Tapaamisen piti olla uusi avaus ydinaseriisunnan dialogille, mutta tulokset ovat jääneet laihoiksi.

Muutaman viime viikon aikana Pohjois-Korea on tehnyt useita kokeita lyhyen kantaman ohjuksilla. Kokeet on nähty Pohjois-Korean vastalauseena Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteisille sotaharjoituksille.

Trump tviittasi aiemmin tässä kuussa, että Kim on lähettänyt hänelle kirjeen, jossa tämä toivoi keskusteluiden jatkumista heti Yhdysvaltain ja Etelä-Korean harjoitusten päätyttyä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja