Mainos

Pohjois-Korea jatkaa taas asetestejään – haukkui eilen Yhdysvaltain ulkoministerin

1:14
Video: Donald Trump ja Kim Jong-un tapasivat tänä kesänä ja astuivat yhdessä Pohjois-Koreaan.

Pohjois-Korea tekee taas asetestejä. Etelä-Korean puolustusvoimat kertoi varhain lauantaina, että pohjoisnaapurista oli laukaistu tunnistamattomia ammuksia mereen.

Pohjois-Korea on tehnyt vastaavia asekokeita useaan otteeseen viime viikkoina. Jos vanha kaava toistuu, mereen ammuttiin todennäköisesti lyhyen kantaman ohjuksia.

– Asevoimamme seuraavat liikkeitä pohjoisessa lisälaukaisujen varalta, puolustusvoimien esikunta sanoi.

Etelä-Korean kansallisen turvallisuuden neuvosto kokoustaa ohjuskokeen takia.

Aiemmilla kerroilla Pohjois-Korea on tiedotuksessaan liittänyt ohjuskokeet Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotaharjoituksiin, joista se ei ole mielissään. Sotaharjoitukset päättyivät tiistaina.

Perjantaina Pohjois-Korea hyökkäsi sanallisesti Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeota vastaan ja kutsui häntä "myrkylliseksi." Tämä oli reaktio Pompeon kommentteihin, joiden mukaan Yhdysvallat ei helpota pakotteitaan Pohjois-Koreaa kohtaan ennen kuin maa luopuu ydinaseista.

Neuvottelut ydinaseriisunnasta Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välillä eivät ole vielä päässeet jatkumaan. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sopivat kesäkuun lopun tapaamisessaan Koreoiden rajalla, että neuvotteluja jatketaan.

Yhdysvaltain erikoislähettiläs Stephen Biegun sanoi aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltojen olevan valmis jatkamaan keskusteluja heti kun Pohjois-Korea ottaa yhteyttä.

Kun Trumpilta on kysytty Pohjois-Korean toistuvista ohjuskokeista, hän on todennut, että lyhyen kantaman ohjusten testaaminen on varsin tavanomaista eikä riko hänen ja Kimin välistä yhteisymmärrystä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja