Pohjois-Korea kiihdyttää asekokeiden tahtia – jälleen uusi asetesti

Pohjois-Korea jatkaa viime viikkoina kiihtyvällä tahdilla tekemiään asekokeita. Maa laukaisi jälleen lauantaina kaksi tunnistamatonta ammusta Japaninmereen, kertoo Etelä-Korean puolustusvoimien esikunta uutistoimisto Yonhapin mukaan.

Puolustusvoimat kertoo analysoivansa tilannetta ja olevansa valmiustilassa.

Pohjois-Korea on viime viikkoina tehnyt useita asekokeita. Se on muun muassa ampunut lyhyen matkan ballistisia ohjuksia mereen.

Maan johtaja Kim Jong-un on sanonut haluavansa asekokeillaan varoittaa Etelä-Koreaa ja Yhdysvaltoja, joiden yhteiseen sotilasharjoitukseen Pohjois-Korea on suhtautunut kriittisesti.

Trump Kimin kritisoimasta sotaharjoituksesta: "Minäkään en ole koskaan pitänyt siitä"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi perjantaina olevansa samaa mieltä Kim kanssa sotaharjoituksista ja kieltäytyi kritisoimasta Pohjois-Korean ohjuskokeita.

Trumpin mukaan hän on saanut Kimiltä "kauniin kirjeen", jossa erakkovaltion johtaja ilmaisee tuohtumuksensa Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean sotaharjoituksista

– Hän (Kim) ei ollut iloinen sotaharjoituksesta, Trump totesi ja jatkoi,

– Ja kuten tiedätte, minäkään en ole koskaan pitänyt siitä. En ole koskaan ollut fani. Ja tiedättekö miksi? En halua maksaa sitä.

Trump myös sanoi ennakoivansa uutta tapaamista Kimin kanssa.

Maiden johtajat ovat neuvotelleet Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta, mutta viime kuukaudet neuvottelut ovat olleet jäissä. Trump ja Kim tapasivat toisiaan yllättäen Koreoiden rajalla kesäkuussa ja sopivat neuvotteluiden jatkamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat