Mainos

Pohjois-Karjalassa ammuttu jo 15 karhua

Karhujahti on alkanut ennätysvauhdilla Pohjois-Karjalassa. Alkuiltaan mennessä jo puolet maakunnan karhukiintiöstä oli kaadettu.

Karhujahti on alkanut ennätysvauhdilla Pohjois-Karjalassa. Alkuiltaan mennessä jo puolet maakunnan karhukiintiöstä oli käytetty. Pyyntilupia on myönnetty kaikkiaan 30. Se on suurin maakunnallinen määrä koko maassa.

-Karhuja on kaadettu jo 15 ja päättymässä on vasta kolmas jahtipäivä. On todennäköistä, että illan kuluessa ilmoitetaan vielä lisää kaatoja, kertoo karhunmetsästyksen yhdysmies Esa Räty Lieksasta. Karhujahtia on suosinut sopiva sää, joka on mahdollistanut koirien täysitehoisen käytön metsästyksessä. Karhukannan uskotaan olevan myös arvioitua suurempi. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos arvioinut Pohjois-Karjalassa olevan noin 300 karhua.

-Metsästys on edistynyt niin liukkaasti, että kyllä tämä jahtitulos kertoo myös erinomaisesta karhukannasta. Metsästäjien käsitys on, että kanta on suurempi kuin tutkijat ovat arvioineet, Räty sanoo.

Saaliskarhut ovat olleet kuitenkin yllättävän pieniä. Valtaosa ammutuista karhuista on ollut noin 100-kiloisia. Suurin karhu on painanut 250 kiloa.

-Kaadetut karhut ovat 2-3-vuotiaita. Kanta on voimistunut viime vuosina ja tämä on nyt sen pentutuoton tulosta. Se on looginen johtopäätös, johon ei tutkimusta tarvita, Räty arvioi.

Pohjois-Karjalan riistanhoitopiiri jakoi luvista metsästäjille aluksi 23, mutta joutui lisäämään määrää heti jahdin alkuvaiheessa. Nyt lupia on myönnetty 27. Kolme kaatolupaa on jätetty käytettäväksi myöhemmässä vaiheessa.

Koko maahan on myönnetty tänä vuonna noin 100 pyyntilupaa. Maa- ja metsätalousministeriö pudotti lupamäärää noin 10 prosenttia viime vuodesta. Yhtenä syynä lupamäärään vähentämiseen oli Itä-Suomessa paljastunut laajamittainen salametsästys, joka on kohdistunut myös karhuihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.