Mainos

Pohjois-Irlannissa mellakoitiin jälleen

Ainakin 15 poliisia on loukkaantunut mellakoissa, jotka jatkuvat jo toista yötä Belfastissa, Pohjois-Irlannissa.

Levottomuudet alkoivat kun Belfastin kaupungintalon sisäänkäynniltä poistettiin tasavaltalaisten kaupunginvaltuutettujen toimesta Iso-Britannian lippu Union Jack alkuviikolla.

Uutistoimistojen mukaan noin 1500 brittimielistä pohjoisirlantilaista osallistui mellakoihin.

Poliisi ampui väkijoukkoa keskiviikkona kumiluodeilla samalla kun väkijoukko heitteli poliiseja tiiliskivillä, pulloilla ja muilla esineillä. Ainakin neljä ihmistä pidätettiin.

BBC:nmukaan osa rähinästä kohdistui pohjoisirlantilaisen Liittoutuneet-puolueen toimistoon Carrickferguksessa. Rakennus yritettiin sytyttää palamaan, mutta se kärsi vain savuvahinkoja.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clinton on saapumassa Pohjois-Irlantiin juuri vierailulle. Clintonin on määrä saapua Belfastiin perjantaina. Hillary Clintonin aviomies, entinen presidentti, Bill Clinton oli yksi henkilöistä, jotka saivat aikaiseksi rauhan vuonna 1998.

Vuoden 1998 rauhansopimuksen jälkeen Pohjois-Irlannin katolisten ja protestanttien välinen väkivalta on suurelta osin laantunut. Belfast on kuitenkin yhä jakautunut vanhat uskonnollisten rajojen mukaan.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.