Mainos

Pohjois-Irlannin vallanjaosta vielä toiveita

DUP:n ja katolilaisen Sinn Feinin on Britannian mukaan muodostettava hallitus huomiseen puoleenyöhön mennessä. Mikäli hallitussopua ei synny, maakunta siirtyy takaisin Britannian hallintaan.

Britannian edustaja on sanonut pitävänsä vielä mahdollisena sitä, että pohjoisirlantilaiset puolueet pääsevät sopimukseen vallanjaosta huomisillan aikarajaan mennessä. Britannia ei aio kuitenkaan joustaa aikarajasta, Pohjois-Irlannin asioista vastaava ministeri Peter Hain sanoi.

Pohjois-Irlannin suurin protestanttipuolue DUP sanoi eilen pitämänsä kokouksen jälkeen, että se haluaa kuusi viikkoa lisäaikaa yhteishallituksen muodostamiseen.

DUP:n ja katolilaisen Sinn Feinin on Britannian mukaan muodostettava hallitus huomiseen puoleenyöhön mennessä, tai muussa tapauksessa maakunta siirtyy Britannian hallintaan määräämättömäksi ajaksi.

Hain sanoi kuitenkin, ettei hän sulje pois mahdollisuutta, että puolueet keskenään pääsevät sopimukseen myöhemmästä yhteishallituksen perustamisen päivästä.

Hain sanoi pitävänsä DUP:n eilisestä esitystä kuuden viikon lisäajasta kaikesta huolimatta historiallisena. Kyseessä on hänen mukaansa ensimmäinen kerta, kun puolue on sitoutunut tiettyyn päivämäärään yhteishallituksen muodostamisessa.

DUP ja Sinn Fein menestyivät molemmat aiemmin tässä kuussa pidetyissä alueparlamentin vaaleissa. Molemmat puolueet saivat vaaleissa tähän asti parhaan tuloksensa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.