Mainos

Pohjavesisuojaus pettänyt taavetissa

Tiesuolan vaikutusten estämiseksi tehty pohjavesisuojaus on pettänyt Taavetin alueella. Suojaus tehtiin vuonna 1994 yhtenä ensimmäisistä ja sen ajan parhaan tietämyksen mukaan. Nyt pettämisen syyksi on selvinnyt, että siinä käytetty betoniittisavi oli veden kyllästämää.

Vesi on korjatulla paikalla korkealla ja tie alhaalla. Rakennettaessa ei saatu riittävää suojakerrospaksuutta. Suojauksen korjauksessa tietä nostetaan metrillä. Silloin pohjavesisuojaus pystytään tekemään pohjavesipinnan yläpuolelle.

Korjaamiseen 700 metrin matkalle valtatiellä 26 on varattu 350000 euroa (yli 2 mmk). Tiepiiri on rajoittanut tiesuolan käyttöä Taavetin pohjavesialueella vuodesta 2000 valtateillä 6 ja 26. Erityisen voimakkaasti suolan käyttöä on vähennetty juuri Taavetin pohjavesialueella.

Talvella valtatien annetaan muuttua Taavetin pohjavesialueella lumipolanteiseksi. Tiepiirin talvihoito-ohje, jonka mukaan suolan käyttöä pyritään alueella vähentämään tai minimoimaan, otetaan käyttöön vuosien 2001-2002 aikana.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.