Mainos

Pitkä ennuste ei lupaa hyvää talven ystäville

Lopputalveksi ja alkukevääksi ennustetaan tavanomaista lämpimämpää ja sateisempaa säätä.

Viikonloppuna talvista säätä tulee vihdoin koko maahan ja ensi viikosta on tulossa kylmä. Lämpötilat ovat tavanomaista matalampia ja putoavat maan eteläosassa -10…-20 asteeseen, pohjoisessa -15…-30 asteeseen. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n ennusteen mukaan tammikuun lopun lämpötilat olisivat kuitenkin taas tavanomaisia. 

ECMWF ennustaa, että helmi-huhtikuussa olisi 1-2 astetta tavanomaista lämpimämpää ja keskimääräistä sateisempaa.

– Länsivirtauksen ennakoidaan olevan voimakas eli lännestä kulkeutuu meille matalapaineita, jotka lauhduttavat säätä. Vaikka sademäärien ennustetaan olevan tavanomaista suurempia, lumipeite ei todennäköisesti tule olemaan kovin paksu pohjoista lukuun ottamatta, sillä osa sateista tulee vetenä ja mahdolliset lumet hupenevat välillä, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela ECMWF:n ennustetta.

Pitkän ennusteen mukaan lopputalven yleiskuva olisi siis lauha, harmaa, kostea ja osassa maata vähäluminen.

– Kevään odottajille tämä voi olla hyvä uutinen. Kevät voi nimittäin tulla nopeammin, kun lämpöä ei mene lumen sulattamiseen, toteaa Aleksi Jokela.

Pitkän ajan ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.