Pitbullin pentu kuoli suojellessan lapsia – perhe toivoo tapauksen muuttavan suhtautumista rotuun: "Olisin voinut menettää lapseni"

Sankarikoira Lily pelasti emäntänsä tukehtumiselta 0:37
MTV Uutiset kertoi alkuvuodesta, kuinka sankarikoira Lily pelasti emäntänsä tukehtumiselta

Floridalaisperhe suree yhdeksän kuukauden ikäistä koiranpentua, joka kuoli suojellessaan kahta lasta myrkkykäärmeeltä. Käärme ehti purra koiraa kaikkiaan neljä kertaa, uutisoi CNN.

10-vuotias Oriley Richardson leikki kotinsa takapihalla, kun pitbullin pentu Zeus loikkasi jonkin kimppuun. Oriley erehtyi luulemaan, että koira leikki köydellä. Todellisuudessa kyseessä oli myrkyllinen korallikäärme.

Zeus piteli käärmettä aloillaan, kun 11-vuotias Orion Richardson tuli takapihalle vaihtamaan pennun juomaveden. Koira päätti laskeutua makaamaan käärmeen päälle ja käytti kehonsa painoa sen tukehduttamiseen.

Perhe murtuneena: Rakastin sitä koko sydämestäni

Orion huomasi pian koiran silmistä, että jokin oli vialla. Tässä vaiheessa pojat käänsivät pennun ympäri ja huomasivat käärmeen, joka oli ehtinyt purra Zeusta neljä kertaa. Lopulta koira oli puraissut käärmeeltä kaulan poikki ja nielaissut sen pään.

Perhe vei koiran kiireesti eläinlääkäriin, jossa se sai vastamyrkkyä. Zeus ei tästä huolimatta selvinnyt hengissä, vaan kuoli seuraavana päivänä.

– Se oli hyvä poika ja rakastin sitä koko sydämestäni. Leikin sen kanssa kaiken aikaa. Olen surullinen ja ikävöin sitä, kertoo Oriley.

Lasten isä: Toivon, että tapahtunut muuttaa käsitystä rodusta

Lasten isä Gary Richardson toivoo, että kaiken surun keskellä, pennun epäitsekäs teko muuttaisi yleistä mielipidettä rodusta.

– Se oli paras ystäväni. Minua repii kahtaalle, että olen surullinen menetyksestäni, mutta samalla hyvilläni, että tapahtunut on nostanut tietoisuutta tästä rodusta ja sen ystävällisestä ja rakastavasta luonteesta, Gary sanoo.

Lasten äiti Gina Richardson vannoo ikuista kiitollisuutta sankarillisesti toimineelle koiranpennulle.

–  Minusta tuntuu, että olisin voinut menettää lapseni, jos se ei olisi ollut siellä, Gina toteaa.

Lähde: CNN.

Lue myös:

    Uusimmat