Allergisoiville ruoka-aineille altistuminen ennen ensimmäistä ikävuotta näyttää tutkimusten perusteella vähentävän ruoka-aineallergian syntymisen riskiä myöhemmin lapsuudessa, kertoo muun muassa The Advertiser -uutissivusto.
Australialainen terveysviranomainen The Australasian Society of Clinical Immunology and Allergy suosittelee vanhempia syöttämään alle vuoden ikäisille lapsilleen kananmunaa ja maapähkinää.
Taustalla on toive vähentää maata piinaavia allergioita. Australiassa jopa joka kymmenennellä vauvalla on ruoka-aineallergia.
LUE MYÖS: Tällainen ruokavalio saattaa ehkäistä lasten ruoka-allergioita
Suosituksien pohjalla tutkimustietoa
Uusi ohjeistus pohjautuu vuonna 2015 julkaistulle tutkimukselle, joka ilmestyi The New England Journal of Medicine -julkaisussa. Kokeeseen osallistui 640 vauvaa, joilla oli vakava atooppinen ihottuma ja/tai muna-allergia sekä suurentunut riski sairastua maapähkinäallergiaan.