Pitäisikö naisen tutkia omaa alapäätään peilin avulla? Gynekologi: "On ihan luonnollista tietää, miltä itse näyttää"

Pitäisikö naisen tutkia omaa alapäätään peilillä ja onko se ylipäätään tarpeen? Gynekologi:"Kyllä naistenkin pitäisi ihailla itseään" 1:10
Videolla gynekologi Sanna Hänninen kertoo miksi omaan alapäähän kannattaa tutustua.

Kysyimme gynekologilta, onko tarpeellista pitää silmällä omaa alapäätänsä ja tarkastella sitä säännöllisesti samaan tapaan kuin rintojakin.

Vaikka sukuelimet ovat tärkeä osa naisen terveyttä, niistä ei puhuta tai edes tiedetä kaikkia perusasioita. Lääkärikeskus Aavan gynekologi Sanna Hänninen kannustaa jokaista naista tutustumaan omaan alapäähänsä.

– Se on ihan luonnollista tietää, miltä itse näyttää, Hänninen sanoo.

Monelle naisen anatomia on tabu. Esimerkiksi Britanniassa tuhannelle naiselle vuonna 2016 tehty kysely paljasti, että vain noin puolet tunnistaa emättimen naisen sukuelimiä kuvanneesta piirroksesta.

Peili avuksi

Peilillä katsomalla voit tutustua itseesi. Näin pysyt kartalla siitä, jos jotain poikkeavaa ilmeneekin ja pystyt ottamaan yhteyttä asiantuntijaan hyvissä ajoin.

Mediassa ja internetissä annetaan helposti vääristynyt kuva siitä, millainen on normaali alapää. Hännisen mukaan yhtä oikeata alapäätä ei kuitenkaan ole olemassa.

– Jokainen alapää on omannäköisensä, Hänninen muistuttaa ihmisten yksilöllisyydestä.

– Kyllä naistenkin pitäisi ihailla itseään. Siinä ei ole mitään hävettävää, ja se on iso osa meitä.

Katso gynekologi Sanna Hännisen vastaus kokonaisuudessaan ylläolevalta videolta!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat