Mainos

Pirkanmaan kuolonkolaria edelsi kilpa-ajo

Kolmen nuoren kuolemaan johtanutta Pirkanmaan kolaria edelsi poliisin mukaan kilpa-ajo. Kuhmalahdella 28. marraskuuta sattuneeseen onnettomuuteen liittyvät kuulustelut on saatu pääosin valmiiksi.

Mazdan ja Fordin risteyskolarissa loukkaantui lisäksi neljä nuorta. Mazdan takapenkin toinen matkustaja ja Fordin kuljettaja ovat vielä kuulematta, koska heidän terveytensä ei sitä salli.

Poliisin tietojen mukaan molempien tila on vakava mutta vakaa eikä heillä ole välitöntä hengenvaaraa.

Reilua ylinopeutta

Esitutkinnan perusteella poliisi arvioi, että Mazda ajoi reilua ylinopeutta. Tapahtumaa edelsi Sahalahden keskustan jälkeen tapahtunut kilpa-ajo Mazdan ja erään Opelin välillä.

Autot lähtivät poliisin mukaan merkistä kiihdyttämään ja ajoivat rinnakkain muutaman sata metriä. Sitten autot kaahasivat peräkkäin kohti Kuhmalahtea ja ilmeisesti ohittelivat muutaman kerran toisiaan.

Vajaa kilometri ennen tapahtumapaikkaa edellä ajanut Mazda on alkanut kiihdyttää voimakkaasti ja jätättänyt takanaan tulleen Opelin hetkessä kauas taakseen.

Tuore ajokortti

Opelin kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mazdan 18-vuotias kuljettaja on edelleen sairaalahoidossa ja hänen tilansa on vakaa. Hän oli saanut ajokortin vasta marraskuun alussa.

Fordin osalta ei tässä vaiheessa pystytä sanomaan, onko se pysähtynyt ennen risteystä ja lähtenyt pysähdyksistä liikkeelle vai onko se tullut risteykseen pysähtymättä.

Poliisin varovaisen arvion mukaan asia etenee syyteharkintaan aikaisintaan tammikuun lopulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.