Pirkanmaan koronalinjauksiin pidennys, oma perhe pahin tartuntariski – näistä lähteistä tauti nyt tarttuu

Esittelyssä kolme koronaskenaariota – kauhukuvana 10 000 uutta tartuntaa päivässä 1:58
Katso video: Esittelyssä kolme koronaskenaariota, joista yksi todennäköisesti toteutuu Suomessa.

Pirkanmaalla jatketaan nyt käytössä olevia epidemian kiihtymisvaiheen koronasuosituksia loppiaisen yli 10.1. saakka. Viime viikon tartuntojen lähteet ovat hyvin tiedossa.

Pirkanmaan koronatilanne jatkuu edelleen kiihtymisvaiheessa, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Taudin ilmaantuvuus on alueella nyt noin 70 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Luku on saatu hieman taittumaan edellisviikosta.

Huono uutinen on, että tartuntoja on todettu yhä enemmän iäkkäiden ikäryhmissä, mikä tarkoittaa sairaalahoidon tarpeen kasvua. Erityisesti Rauhaniemen sairaalassa todettu kymmenien koronatapausten tartuntaketju näkyy viime viikon tilastoissa.

Pirkanmaalla suositellaan muun muassa kasvomaskien käyttöä toiseen asteen kouluista lähtien, julkisessa liikenteessä, työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa sekä kaupoissa ja ostoskeskuksissa. Tarkat tiedot alueen koronasuosituksista löydät täältä.

Eniten tartuntoja perheiden sisältä

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 187 koronatartuntaa, joista 79 prosentissa tapauksista tiedetään tartunnan lähde.

Viime viikolla tartunnan sai oman perheen sisältä 58 henkilöä. Hoivayksiköstä tuli tartunta 29 henkilölle, näistä 25 oli Rauhaniemen sairaalan potilasta ja neljä omaista. Työpaikaltaan tartunnan sai 11, joista Rauhaniemen sairaalasta tartunnan sai yhteensä viisi työntekijää.

Sukulaisten ja ystävien tapaamisista tuli 20 tapausta ja yksityisistä juhlista kuusi tapausta. Ravintolasta tai baarista tuli kolme tartuntaa ja vapaa-ajan harrastuksista kaksi tartuntaa. Koulusta tai oppilaitoksesta tuli viisi tartuntaa kolmesta eri yläkoulusta.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla viisi tartuntaa myös ulkomailta. Lisäksi todettiin yhdeksän tartuntaa yksittäisistä tunnetuista lähteistä.

Lue myös:

    Uusimmat