Suomessa todettu yksi uusi koronakuolema ja 93 uutta tartuntaa – THL kertoi, mistä tartuntarypäs koostuu

3:05
Video: Kävimme tiistaina läpi viime aikojen isoimmat korona-altistukset

Suomessa on todettu 93 uutta, vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 8 430.

THL:n mukaan todettujen tapausten määrässä näkyvät nyt aiemmin havaitut tauti- ja altistusryppäät, joita on ollut esimerkiksi Tampereen yliopiston opiskelijoiden keskuudessa, Etelä-Savossa Mikkelin Jukureiden juniorijääkiekkojoukkueessa sekä muualla ympäri Suomea.

Tänään raportoidut tautitapaukset jakautuvat siis reilun viikon ajalle.

Katso yllä oleva video: Kävimme tiistaina läpi viime aikojen isoimmat korona-altistukset.

Lisäksi joukossa on THL:n mukaan noin 10 tapausta, jotka jäivät puuttumaan eiliseltä teknisen raportointiviiveen vuoksi.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan ryppäistä huolimatta Suomen epidemiatilanne ei ole oleellisesti muuttunut viime viikkojen aikana.

Suomessa on todettu myös yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhteensä koronakuolemia on todettu Suomessa 337.

Sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut yhteensä kymmenellä potilaalla maanantaina julkaistuihin lukuihin verrattuna. Yhteensä sairaalahoidossa on nyt kuusi ihmistä, joista yksi on tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

STT: Mikkelin keskustassa liikkuneet ovat voineet altistua

Mikkelissä alkuviikosta tehtyjen koronavirustestien perusteella on jäljitetty positiivisten tulosten saajien liikkeitä, selviää Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen (Essote) kuntayhtymän tiedotteessa.

Ihmiset ovat liikkuneet lieväoireisina tai oireettomina taudinkantajina muun muassa lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa viime perjantain ja maanantain aikana.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kehottaa tiedotteessa kaikkia Mikkelin keskustassa liikkuneita välttämään sosiaalisia kontakteja ainakin viikon verran. Lisäksi ihmisten kannattaa seurata Koronavilkku-sovelluksesta mahdollisia altistumisia.
Essote jäljittää tällä hetkellä tartuntaketjua.

Kaikkia altistuneita ei ole tavoitettu vielä, joten altistuneiden määrä voi kasvaa huomattavasti, STT kertoo.

Kainuussa koronaepidemia on väistynyt

Elokuun 28. päivä Kuhmossa alkanut koronavirusrypäs ei ole aiheuttanut uusia tautitapauksia, Kainuun Sote kertoo tiedotteessaan. Edellinen positiivinen virustesti todettiin viime sunnuntaina henkilöltä, joka oli määrätty karanteeniin.

Kasvomaskisuositus on tosin voimassa koko Kainuun alueella 20. syyskuuta asti, ellei tämän ja seuraavan viikon aikana todeta uusia tartuntoja ihmisillä, jotka eivät ole karanteenissa.

THL raportoi myöhemmin tänään mahdollisista uusista kuolonuhreista.

Juttua täydennetty kello 12.44 THL:n lisätiedoilla, mistä tänään raportoitu uusien tartuntojen luku johtuu.

Juttua täydennytty kello 14.44 THL tiedoilla uudesta koronakuolemasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja