Mainos

Piraatit musiikkibisneksen kiusana

Musiikkiteollisuus on lähes voimaton vauhdilla kasvavia piraattimarkkinoita vastaan. Tuore osoitus tästä saatiin, kun suomalaisen Nightwish-yhtyeen tuore julkaisu ilmestyi piraattiversiona ennen levyn virallista julkaisupäivää.

Levykauppa

Piraattikopiot myös leviävät helposti, sillä kotikäyttöön tarkoitettujen äänitteiden maahantuonti ei ole rikos.
Yhdeksi syyksi arvellaan etukäteen jaettavia promootiolevyjä

Promootiolevyt on kuitenkin pakko jakaa ennakkoon, jotta äänitteen markkinointi olisi tehokasta. Näin ollen piraattimarkkinat elävät turvattua elämäänsä. Myös Suomen lainsäädäntö on niille suopea; piraattituotteen kun saa tuoda maahan omaan käyttöönsä ilman että siinä on mitään rikollista. Laajaa tuontiakin on suhteellisen helppo harrastaa. Musiikkiteollisuudelta piraattikauppa leikkaa melkoisen osuuden.

Ääni- ja kuvatallennetuottajien mukaan kyse on vielä laajemmasta ongelmasta. Se arvioi, että piraattikauppa leikkaa kolmanneksen alan rahavirrasta. Kyse on siis sadoista miljoonista markoista. Myös Internet rokottaa musiikin tekijöitä, netistähän ääntä ja kuvaa on helppoa ja laillista imuroida omaan käyttöönsä. Kotien nykytekniikka on kuitenkin toistaiseksi niin heikkotasoista, etteivät omat kopiot korvaa musiikkiteollisuuden äänitteitä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.