Mainos

Pinochetin luovutuksesta päättämiseen lisäaikaa

Brittiläinen oikeusistuin myönsi tänään sisäministeri Jack Straw'lle viikon lisäaikaa harkita, luovutetaanko Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet Espanjaan vastaamaan kansanmurhaa ja kidutusta koskeviin syytöksiin. Straw'n oli määrä päättää luovutuksesta ensi viikon keskiviikkoon mennessä, mutta hän pyysi lisää aikaa ehtiäkseen tutustua kaikkiin tapausta koskeviin asiakirjoihin. Straw'n on nyt oikeuden mukaan päätettävä asiasta 9. joulukuuta mennessä.

Chilen ulkoministeri Jose Miguel Insulza saapui tänään Lontooseen vetoamaan Britannian hallitukseen Pinochetin vapauttamisen puolesta. Hän toimitti pääministeri Tony Blairin virka-asuntoon vastalausekirjeen, jossa vedottiin Pinochetin vapauttamisen puolesta.

Insulza tapasi myös ulkoministeri Robin Cookin. Cookin mukaan Insulza ilmaisi tapaamisen aikana "Chilen hallituksen voimakkaan kannan, jonka mukaan Pinochetin pitäisi antaa palata takaisin Chileen". Kummatkin ulkoministerit ilmaisivat myös yhteisen sitoumuksen ylläpitää Britannian ja Chilen välisiä hyviä suhteita. Luovutuksesta päättävä Straw on sanonut, ettei hän aio tavata Chilen ulkoministeriä sen paremmin kuin ketään muutakaan Chilen edustajaa asian tiimoilta.

Sosialisteja edustava Insulza oli itse 14 vuotta maanpaossa Pinochetin vuodesta 1973 vuoteen 1990 jatkuneen hallintokauden aikana. Hän puolusteli kuitenkin Britannian-matkaansa sanomalla, ettei hän saapunut Lontooseen puolustamaan entistä diktaattoria vaan maataan.

The Times -lehti kertoi tänään, että Pinochetin asianajajat aikovat saada Straw'n vakuuttuneeksi siitä, ettei 83-vuotias Pinochet kykenisi henkisesti kestämään oikeudenkäyntiä. Lehden mukaan Pinochet ilmeisesti kärsii stressiin liittyvästä sairaudesta, ja Straw voisi tällä perusteella estää hänen luovuttamisensa Espanjaan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.