Pilkattu "kanaverkko" sai päälleen natolankaa – tältä Imatran uusi raja-aita näyttää nyt

Tältä pilkankin kohteeksi joutunut raja-aita Suomen ja Venäjän välillä nyt näyttää 2:58
Video: Tältä pilkankin kohteeksi joutunut raja-aita Suomen ja Venäjän välillä nyt näyttää.

Itärajalle rakennettavasta raja-aidasta saatiin tänään uusia kuvia. Aiemmin somessa "kanaverkoksi" pilkatun aidan päälle on nyt lisätty niin sanottua natolankaa.

Imatran Pelkolaan alettiin pystyttää kolmen kilometrin pituista pilottiaitaa tänä keväänä. 

Aidan keskeneräinen versio, josta julkaistiin kuvia toukokuun puolivälissä, herätti somessa vähätteleviä kommentteja. Aitaa kuvailtiin kanaverkoksi ja heppoisen näköiseksi räpellykseksi, joka myös muistutti monen mielestä päiväkotien pihoja ympäröiviä aitoja.

Rajavartiosto puolustautui kritiikiltä toteamalla, ettei havainnekuva antanut oikeaa kuvaa esteaidan ominaisuuksista. Lisäksi se muistutti, ettei aita yksinään ratkaise mitään uhkaa, vaan toimii osaltaan paljastavasti, hidastavasti, ohjaavasti ja estävästi. 

Uusissa kuvissa näkyy, että nyt aidan päälle on lisätty terävä lankaeste, eli niin sanottua natolankaa.

Aitaa on tarkoitus rakentaa myöhemmin laajemminkin Suomen ja Venäjän väliselle raja-alueelle. Vastaavanlaisia aitarakenteita on käytössä myös Baltian maissa.

Valmiina yli kolme metriä korkea aita on suunniteltu estämään laitonta maahantuloa ja kestämään ihmisryhmän ryntäyksen tai välittömän läpi tunkeutumisen.

Lisäksi mahdollisissa ylitys-, läpäisy- tai alitusyrityksissä aitakokonaisuuteen kuuluva tekninen valvonta hälyttää partion paikalle.

*Päivitys kello 13.07: Täsmennetty sana piikkilanka natolangaksi.

Itärajalle rakennetaan esteaitaa – MTV Imatralla 6:33
MTV Uutiset Imatralla: Tältä näyttää itärajan aitatyömaalla – "Kamerat ja aita eivät ota ketään kiinni"

Lue myös:

    Uusimmat