MTV Uutiset vieraili paikalla, jonne järeä raja-aita pian nousee: "Osa maanomistajista on todennut, että olipa jo aikakin"

Raja-aidan kolmen kilometrin testivaihe rakennetaan Imatralle – rakentaminen alkaa ensi keväänä 2:04
Raja-aidan kolmen kilometrin testivaihe rakennetaan Imatralle – rakentaminen alkaa ensi keväänä

Itärajalle suunnitellun järeän raja-aidan testivaihe rakennetaan Imatralle. Kolmen kilometrin mittaisen testiaidan rakentaminen alkaa ensi keväänä, ja sen on tarkoitus valmistua kesällä.

Lisäksi Rajavartiolaitos aloittaa 70 kilometrin pituisen aitaosuuden suunnittelun. MTV Uutiset vieraili Imatralla katsomassa paikkaa, johon aitaa aletaan pian rakentaa.

– Kaikki maanomistajat, jotka tämän pilottiaitahankkeen alueelta maata omistavat, ovat suhtautuneet tähän äärimmäisellä positiivisuudella ja osa jopa todennut, että olipa jo aikakin, Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja Vesa Blomqvist sanoo MTV Uutisille.

Esteaita on Rajavartiolaitoksen mielestä välttämätön laajan laittoman maahantulon tai välineellistetyn siirtolaisuuden tilanteissa.

– Esteaita vähentää merkittävällä tavalla Suomen riippuvuutta Venäjän rajavalvonnan tehokkuudesta, ja millään muulla menetelmällä tai keinolla vastaavaan tulokseen ei ole mahdollisuutta päästä, prikaatikenraali Jari Tolppanen Rajavartiolaitokselta kommentoi

Katso koko raporttimme rajalta tämän jutun yhteydessä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat