Rajavartiolaitos julkaisi kuvan itärajan esteaidasta – some riehaantui: "Päiväkodin aita, kanaverkko"

Kaakkois-Suomen rajavartiosto julkaisi tänään kuvia itärajalle rakennettavan esteaidan pilottiversiosta.

Rajavartioston mukaan aidan rakennustyöt etenevät suunnitellusti. Rajavartiosto kertoo, että pilottiaita on keskeneräinen ja sen päälle tulee vielä piikkilankaeste.

Keskeneräistä työtä ei ainakaan yleensä sovi arvostella, mutta kuvat pilottiaidasta saivat Twitterissä välittömästi aikaan kritiikkivyöryn.

Kommenteissa aitaa kritisoidaan "heppoisen" näköiseksi "räpellykseksi", joka ei vastaa aidasta etukäteen laadittua havainnekuvaa. Eräässä kommentissa todetaan, että aita pitäisi jättää tekemättä, jos se on kuin "kanaverkko". Monessa kommentissa aitaa verrataan päiväkodeista tuttuihin aitoihin.

Rajavartiosto vastaa, että esteaita on aidan, sen viereisen tien ja puustosta vapaan aukon sekä teknisen valvontajärjestelmän muodostama kokonaisuus, joka tulee olemaan tärkeä rajavalvonnan työkalu. 

– Aita ei ole yksinään ratkaisu mihinkään uhkaan, vaan on osa rajojen valvonnan kokonaisuutta, rajavartiostosta todetaan.

Rajavartioston mukaan aita tulee olemaan kolme metriä korkea. 

– Esteaidalla on paljastava, hidastava, ohjaava sekä estävä vaikutus, Rajavartiostosta kerrotaan.

Muutamaa tuntia myöhemmin Kaakkois-Suomen rajavartiosto julkaisi pilottiaidasta toisen, eri kulmasta otetun kuvan. Kuvassa aidan vierellä seisoo rajavartiolaitoksen työntekijä havainnollistamassa aidan mittasuhteita.

Tämäkään kuva ei kuitenkaan näyttänyt vakuuttavan innokkaita kommentoijia. Uudemman kuvan kommenteissa nousi jälleen esille yhdennäköisyys päiväkotien aitojen kanssa. 

Tosin mukaan mahtui myös kommentteja siitä, että aita on tarpeellinen ja että eri kuvakulma havainnollistaa aitaa paremmin.

Lue myös:

    Uusimmat