Mainos

Pilapiirtäjä ei suostu piilottelemaan

Lars Vilks elää nyt turvallisuuspoliisin suojissa salaisessa paikassa, mutta piiloutua hän ei halua vaan aikoo osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Ääri-islamilaiset ryhmät kehottavat boikotoimaan yli sataa ruotsalaisyritystä, muun muassa SAS:ää, Arlaa, Volvoa ja Ikeaa pilakuvakiistan takia.

Tappouhkauksen saanut ruotsalaistaiteilija Lars Vilks haluaa pitää pilapiirroksensa käynnistämää keskustelua yllä vaikka hän joutuukin nyt elämään salaisessa paikassa turvallisuuspoliisin suojelemana.

Eilen illalla Vilks esitteli profeetta Muhammedia liikenneympyräkoirana esittävää piirrosta satapäiselle yleisölle Tukholmassa.

Lars Vilks esitteli Muhammed-piirrostaan

Vilks halusi näyttää alkuperäisen pilapiirroksensa, koska tähän mennessä sen ovat hänen mukaansa nähneet vain harvat.

Lars Vilks elää nyt turvallisuuspoliisin suojissa salaisessa paikassa, mutta piiloutua hän ei halua vaan aikoo osallistua erilaisiin tapahtumiin. Illan keskustelutilaisuus oli Ruotsin ääriislamilaisuudesta irtautuneiden ex-muslimien järjestämä. Taiteilijan saama tappouhkaus tuomittiin jyrkästi.

Vilks esitteli koiran hahmoista Muhammedia esittävän kuvansa entisten muslimien ja Tukholman humanistisen yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa. Tilaisuuteen osallistui satakunta ihmistä ja suuri joukko tiedotusvälineiden edustajia.

- En suoranaisesti pelkää minulle asetettua kuolemantuomiota. Olen jättänyt kotini ja noudatan poliisin määräämiä varotoimia, Vilks kertoi.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.