Pikkutyttö sai HIV-estolääkityksen koskettuaan maassa lojuneisiin huumeneuloihin Kanadassa – järkyttynyt rehtori: "Toivomme, että tällaista ei kävisi enää koskaan"

Lapset kasvavat luuri kädessä - pitääkö olla huolissaan? 8:50
Mihin johtaa se, että lapset jatkuvasti näpräävät kännyköitä, pohditaan Huomenta Suomessa.

5-vuotias tyttö oli koskenut koulun läheltä löytyneeseen neulaan ja odottaa nyt HIV-testin tuloksia, kertoo muun muassa Dailyhive.com-sivusto.

Viime viikon keskiviikkona Kanadan Torontossa asuva Amy Slater sai 5-vuotiaan tyttönsä Lilyn koulusta huolestuttavan puhelun: St Vincent de Paul -nimisen katolisen koulun rehtori kertoi, että Lily ja pari muuta lasta olivat satuttaneet itsensä koulun läheltä löytyneisiin injektioruiskuihin.

Amy lähti saman tien koululle. Poliisi ja ensihoitajat olivat jo paikalla.

Amy kertoo, että koulun työntekijä lakaisee koulun alueen ulkoreunat joka päivä. Ruiskuja hän ei kuitenkaan olisi voinut huomata, sillä ne olivat piilossa ruohon seassa puistotiellä.

"Valitettava onnettomuus"

Rehtori Laura DiManno saattoi vanhemmat lapsineen sairaalaan. CBC-sivuston mukaan hän oli heidän seuranaan iltaan asti.

– Tämä on minun kouluni, he ovat minun lapsiani. He ovat minulle kaikkein tärkeintä, hän kertoo CBC-sivustolle.

– Tämä on valitettava onnettomuus. Toivomme, että tällaista ei kävisi enää koskaan.

Amyn mukaan Lilylle piti tehdä verensiirto, jotta hän välttyisi B-hepatiitilta. Hän sai myös estolääkityksen HI-viruksen varalta.

– Sairaalassa viettämäämme päivään kuului paljon testejä ja runsaasti kyyneleitä, Amy kertoo CBC-sivustolle.

Tutkimuksissa selvisi, että yhdenkään lapsen elimistöstä ei löytynyt huumeita. HIV-testin tuloksia heidän pitää kuitenkin odottaa 28 päivää.

Neula lojui koulun aidan toisen puolella

Toronton poliisista kerrotaan CBC-sivustolle, että onnettomuus sattui keskiviikkona noin puoli kahdentoista aikaan. Lapset olivat tarttuneet neuloihin, jotka olivat lojuneet maassa toisella puolen aitaa koulun alueen laitamilla.

Tiedottajan mukaan näyttää siltä, että kukaan lapsista ei loukkaantunut. Kaikki kolme 5-vuotiasta lasta vietiin kuitenkin sairaalaan.

Tärkeä muistutus vanhemmille

Rehtori DiManno kertoo, että vanhemmille on jo lähetetty kirjeet tapaukseen liittyen. Lisäksi järjestetään tapaaminen, jossa lapsia muistutetaan siitä, että vaarallisiin esineihiin, kuten ruiskuihin ei pidä koskea. Jos sellaisen löytää, on siitä kerrottava heti aikuiselle.

Amy kirjoitti varoituksen sanan myös Facebookiin, sillä hän toivoo, että vastaavaa ei sattuisi muiden lapsille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.


Lue myös:

    Uusimmat