Pikkutyttö menetti toisen silmänsä syövän takia – tilalle kimalteleva silmäproteesi

Silmäsyövän vuoksi toisen silmänsä menettänyt tyttö halusi vanhan silmäproteesinsa tilalle kauniisti kimaltelevan version, kertoo muun muassa KameraOne-sivusto.

Brittiläisellä Daisy Passfieldillä todettiin retinoblastooma eli verkkokalvon varhaissolusyöpä lokakuussa 2015 hänen ollessaan vuoden ja kahden kuukauden ikäinen. Vuotta myöhemmin hänen oikea silmänsä poistettiin ja hänen todettiin parantuneen syövästä. 

Vanha silmäproteesi vaihdettiin kimaltelevaan versioon

Hoitoprosessiin kuului monenlaisia vaiheita ja muun muassa kemoterapiaa. Koska kemoterapia ei tehonnut toivotulla tavalla, lääkärien oli pakko päätyä poistamaan silmä kokonaan.

Daisy sai poistetun silmän tilalle ensin silmäproteesin, joka näytti samalta kuin hänen toinen luonnollinen sininen silmänsä. Koska tyttö piti kovasti glitteristä, hänelle vaihdettiin heinäkuussa vanhan proteesin tilalle kimalteleva, vaaleanpunainen silmäproteesi. Katso yllä olevalta videolta, millainen uusi silmäproteesi on!

Nyt Daisy elää ihan normaalia elämää.

Glittersilmä saa kehuja

Daily Mailin haastattelussa tytön äiti Alysia kertoo, että tämä on kovin ylpeä ”supersankarin silmästään”. Tytön kaverien mukaan siitä tulevat mieleen yksisarviset tai lohikäärmeet, mikä ilahduttaa Daisya kovasti.

Näin tyttö itse kommentoi:

– Olen onnellinen, koska kaikki voivat nähdä pinkin kimaltelevan silmäni. Minusta on niin jännittävää esitellä sitä kaikille koulussa, hän sanoo.

– Mielestäni hekin rakastavat sitä yhtä paljon kuin minä. Kaikki, joille olen siitä kertonut, ovat sanoneet sen olevan ihana.

Lähteet: KameraOne, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat