Pikkupojat hakkasivat siilin kepeillä: ”Herättää kysymyksiä elämän arvostuksesta”

Pohjois-Karjalassa toimiva Susirajan Eläinkotiyhdistys ry kertoo Facebook-sivuillaan eilen sattuneesta surullisesta tapauksesta, jossa kaksi alakouluikäistä poikaa oli hakannut siiliä kepeillä.

Tapaus on kirvoittanut Facebookissa runsaasti vihaisia kommentteja, joissa poikien tekoa kauhistellaan.

Hanne Ihanus Susirajan Eläinkotiyhdistyksestä kertoo MTV Uutisille, että hakkaamisessa loukkaantunut siili ”Ms Hiili” on parhaillaan hoidettavana vammojen takia. Pienen siilin tilan kerrotaan parantuneen tänään.

-Vielä ei oikein pysty sanomaan missä vaiheessa vapaus koittaa, vai täytyykö Hiili horrostuttaa valvotusti. Siilillä on kuitenkin vaurioita, jotka vaativat seurantaa, Ihanus kertoo.

Eläinten rääkkääminen herättää monia kysymyksiä

Hanne Ihanus kertoo, että Susirajan Eläinkotiyhdistyksen tietoon ei ole tullut Pohjois-Karjalan alueelta juurikaan vastaavia tapauksia.

-Jokunen vuosi sitten Joensuun keskustassa pahoinpideltiin kesyyntynyttä lokkia koulupoikien toimesta, mutta tilanne keskeytyi muiden oppilaiden puuttuessa asiaan, Ihanus kertoo.

Ihanus pohtii, että tämän kaltaiset eläinten pahoinpitelyt herättävät monia kysymyksiä eläimen ja elämän arvostuksesta.

-Valistaminen, neuvominen, ohjaaminen ja tiedonjakaminen on mielestämme avainasemassa näissä tilanteissa.

Yhdistys aikoo tehdä tutkintapyynnön tapahtuneesta.

-Vaikka lapset eivät ole rikosoikeudellisesti vielä vastuussa, niin on hyvä oppia, että teoilla on seuraamuksia, Ihanus toteaa.

Myös kouluun on oltu yhteydessä tapauksesta. Ihanus uskoo, että tekijät vielä selviävät pienellä paikkakunnalla.

Lue myös:

    Uusimmat