Villit huhut leviävät 10-vuotiaan tytön pahoinpitelystä Espoossa – poliisilta tiukka kannanotto: Tapahtumista voi liikkua jopa täysin vääristeltyjä tietoja

Espoon Juvanpuiston koululla tapahtuneesta 10-vuotiaan pahoinpitelystä on liikkunut sosiaalisessa mediassa väärää tietoa.

Poliisi tiedotti lapsen pahoinpitelystä eilen. Tiedotteen mukaan 10-vuotias oli pahoinpidelty pohjoisespoolaisen koulun pihalla.

Tiedotteen ja siitä julkaistujen uutisten jälkeen sosiaalisessa mediassa on kiertänyt huhuja tapaukseen liittyen.

Sosiaalisessa mediassa on muun muassa jaettu kuvaa, jossa on pieni lapsi. Kuva antaa ymmärtää, että lapsi on pahoinpidelty vakavasti. Kuvaan kirjoitetussa tekstissä kerrotaan, että pahoinpitelyn motiivi on ollut rasistinen, ja että pahoinpitelijöitä on ollut useita.

Poliisi kertoo nyt, että mitään rasistiseen motiiviin viittaavaa ei ole tapauksen tutkinnassa tullut ilmi. Poliisi muistuttaa, että varsinkin sosiaalisessa mediassa voi esiintyä ”puolueellisia, virheellisiä ja jopa täysin vääristeltyjä” tietoja tapahtumien kulusta.

Poliisin mukaan tapauksessa on ollut osallisena kaksi noin 10-vuotiasta lasta, tyttö ja poika. He olivat ennen välikohtausta riidelleet. Riidan päätteeksi poika on kaatanut tytön maahan, minkä johdosta tyttö on kolhinut päänsä.

Lasten kertomusten perusteella tilanteessa oli myös ollut lyöntejä ja potkuja molemmin puolin.

Aiemmin poliisi kertoi, ettei pahoinpitelyn uhriksi joutuneella lapsella oltu lääkärintarkastuksessa todettu vakavia vammoja.

Rehtori: Valitettava tapaus

Välikohtaus sattui Espoon Niipperissä sijaitsevan Juvanpuiston koulun pihalla. Tämän kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Juvanpuiston koulun rehtori Vesa Äyräs pitää lasten välikohtausta valitettavana. Hän kertoo MTV Uutisille, että tapauksen tiimoilta tullaan järjestämään vanhempainiltoja.

– Haluamme pohtia, millä tavalla voisimme yhteistyössä auttaa lapsia rakentamaan itselleen työkaluja, joiden avulla voitaisiin välttää ristiriitatilanteiden kulminoituminen tällä tavalla.

Lisäksi koulun oppilashuoltoryhmä on Äyräksen mukaan kokoontunut tänään pohtimaan, miten koulu voisi paremmin tarjota oppilaille tukipalveluita vastaavien tapausten ennaltaehkäisemiseksi.

Myöskään Äyräs ei ole saanut tietoonsa mitään, mikä viittaisi siihen, että lasten välikohtausten taustalla olisi ollut rasistinen motiivi.

– Nyt puhutaan kuitenkin noin 10-vuotiaista lapsista. Heidän taitonsa käsitellä erilaisia asioita ovat vielä varsin kehittymättömät. Siksi tämän tyyppistä keskustelua en soisi tästä lähtevän.

Lue myös:

    Uusimmat