Poni saapui salolaistallille ratsastuskouluun ja joutui eläimiinsekaantujan uhriksi jo samana iltana: "Tammalla oli oikea kauhujen yö"

Salolaisessa ratsastuskoulussa eilen illalla hiippaillut eläimiinsekaantuja on järkyttänyt koko tallia. Tallin turvatoimia aiotaan nyt kiristää, kertoo omistaja. 

Poliisi nappasi Salon Urheilupuiston ratsastuskoulussa hiippailleen eläimiinsekaantujan kiinni verekseltään eilen illalla. Mies tavoitettiin tallin ulkopuolelta ulosteiset kumihanskat kädessään. 

Tallin omistaja Pekka Larsen kertoo, että ilmoitus tapahtuneesta tavoitti hänet puoli kymmenen aikaan lauantai-iltana. 

– Sanonta "kuin puulla päähän lyöty" kuvaa tätä tilannetta aika hyvin. Olin suunnattoman hämmästynyt ja järkyttynyt, ei olisi juolahtanut mieleenikään, että tällainen osuisi meidän tallillemme. 

Kohteeksi joutui iso ponitamma

Nuoren salolaismiehen kohteeksi joutui isokokoinen ponitamma, joka oli saapunut tallille vielä saman päivän aikana Virosta. 

– Tammalla oli oikea kauhujen yö, ensimmäistä päivää uudella tallilla ja käy näin, tallin henkilökunnasta kommentoidaan MTV Uutisille. 

Tallihenkilökunnalla ei ole tiedossa, onko karsinassa mahdollisesti vierailtu aiemmin, joten eläinlääkärintarkastukseen ei joudu ainoastaan julman teon kohteeksi joutunut uusi poni.

– Samasta karsinasta lähti hevonen uusille omistajille, joten meidän täytyi soittaa heillekin, että tarkistuttavat hevosen eläinlääkärillä kaiken varalta. 

Ulkoisesti poni näyttää tallihenkilökunnan mukaan olevan kunnossa.  

Kalteritkaan eivät estä kaikkea

Lauantai-iltainen tapaus on järkyttänyt sekä tallin henkilökuntaa että asiakkaita. Tapaus sattui päätallista hieman sivummalla olevien siirtotallien luona.

Tallin omistaja Larsen kertoo, että seuraavaksi on tiedossa tallin turvatoimien tiukentaminen.

– Varsinainen tallimme on aina lukossa, kun paikalla ei ole ketään, mutta kahta siirtotalliamme ei ole pidetty lukossa, jotta ilma vaihtuisi paremmin. Tästä eteenpäin siirtotallitkin pidetään lukossa, hän toteaa.

Suunnitelmissa on myös lisätä siirtotalleihin kalteriovet, jotta erityisesti kuumina kesäöinä ilma pääsisi kiertämään. 

– Eivät kalterit tietenkään täysin estä ketään , joka sisälle välttämättä haluaa tulla, mutta murtautuminen vaatii ainakin enemmän aikaa, Larsen toteaa. 

Harkinnassa on myös valvontakameroiden ja liiketunnistimella toimivien valojen lisääminen. 

Tallin henkilökunta on omistajan kanssa samoilla linjoilla. 

– Karsinoihin laitetaan nyt niin kärttyisät eläimet, että jos sinne joku vielä turvatoimien jälkeen änkeytyy niin saa aivan varmasti kavion päähänsä.

Tekijä saanee sakot

Tämän hetkisessä eläinsuojelulaissa eläimiinsekaantuminen ei ole kriminalisoitavaa, ellei eläintä vahingoiteta yhdynnän aikana eläinsuojelurikoksen tunnusmerkistön mukaisesti.

Tämä voi tarkoittaa eläimen kohtelua "julmasti tai tarpeetonta kärsimystä, kipua tai tuskaa aiheuttaen". 

Larsen pitää hyvänä, että eläinsuojelulakia ollaan uudistamassa, sillä tähän mennessä tekijät ovat päässeet hänen mukaansa helpolla. 

– Varmaankin tekijä saa tästä jonkinlaisen sakon, mutta sairaat ihmiset toteuttavat tekojaan rangaistuksista huolimatta. 

Myös tallin henkilökunta on järkyttynyt erikoisesta tilanteesta. 

– Eläimiinsekaantuminen on yhtä törkeää kuin kehen tahansa muuhun työntyminen väkivalloin. Eläimet ovat hiljaisia sivustakärsijöitä, jonkun on pidettävä niiden puolia, tallista kommentoidaan.

Salolaismiestä epäillään eläinsuojelurikkomuksesta sekä luvattomasta käytöstä, sillä lain silmissä eläin on autoon rinnastettava irto-omaisuus.

Pekka Larsenia haastatteli ensimmäisenä Hevosurheilu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja